Avaleht Hea Eesti asi KEETSID KOKKU HEAD SUPID I Selveril valmisid teadlastega koostöös tervislikud supid
KEETSID KOKKU HEAD SUPID I Selveril valmisid teadlastega koostöös tervislikud supid

KEETSID KOKKU HEAD SUPID I Selveril valmisid teadlastega koostöös tervislikud supid

Kulinaaria OÜ on koos Eesti toiduteadlastega töötanud välja tervist toetavad funktsionaalsed supid, mis jõuavad müügile Selveri Köögi kaubamärgi all.

„Toit on hea tervise alus. Selveri Köögi uued funktsionaalsed supid on välja töötatud koostöös teadlastega, kes on põhjalikult läbi mõelnud kõik komponendid, mis on kasulikud tervisele ja inimese heaolule,“ ütleb Selveri ostudirektor Katrin Riisalu.

„Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse teadlaste ja Kulinaaria tehnoloogide koostöös on jõudnud Eesti turule ainulaadne funktsionaalsete suppide sari. Suurepäraste maitsete kõrval üllatab see supisari ka nutikalt kombineeritud tervist toetavate komponentidega. Oleme uhked, et saame anda oma panuse eestlaste toidulaua rikastamisse tervislikumal viisil,” ütleb TFTAK-i sensoorika ja tootearenduse juht dr Sirli Rosenvald.

Kõik supid doseeritakse ja pakendatakse kuumalt, mis võimaldab Kulinaarial toota maitsvaid ja tervislikke suppe säilitusaineid lisamata.

„Kui muidu öeldakse, et mitu kokka head suppi ei keeda, siis Kulinaaria tootearendajad ja TFTAK-i teadlased on küll koostöös suurepärased supid keetnud. Tervist toetavad supid on rikastatud kasulike toitainete ja vitamiinidega – ideaalne kombinatsioon kosutavast ja maitsvast einest, lisaks toetab sööja tervist ja heaolu,“ selgitab Kulinaaria juhataja Andres Heinver.

Brokolisupile annavad kauni värvi brokoli ja spinat, nende maitset täiustab kookospiim. Selles supis on palju antioksüdante, mis lisatud D-vitamiiniga immuunsüsteemi toetavad.

Hispaaniapärane külm tomatisupp gazpacho toetab tänu supile lisatud tsingile, B6- ja D-vitamiinile immuunsust. Nii brokolisupp kui ka gazpacho valmivad ainult taimsetest komponentidest.

Funktsionaalses hapukapsasupis saavad kokku maasuitsusingi kodune maitse, tervist toetavad kiudained, mangaan ja K-vitamiin. Kiudained toetavad seedimist, mangaan aitab kaasa normaalsele energiavahetusele, aidates vältida väsimust ning toetab koos K-vitamiiniga ka luustikku.

Kõrvitsapüreesupile on lisatud magneesiumi, mis toetab närvisüsteemi ja reguleerib energia tootmist, ennetades seega eesootavat kevadväsimust.

Lisaks teadlastega koostöös valminud funktsionaalsetele suppidele valmistab Kulinaaria Selveri Köögi brändi all ka klassikalisi suppe: koduse maitsega borši sealiha ja hapukapsaga ning seljankat. Vastlapäevaks jõuab lettidele hernesupp.

Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus on kaasaegsetele analüüsimeetoditele toetuv uurimis- ja arendusasutus. Arenduskeskuse eesmärk on uudsete toidu- ja biotehnoloogiatele tuginevate toodete väljatöötamine ja kasutuselevõtmine.

Kodumaisel kapitalil põhinev Kulinaaria OÜ on Eesti juhtiv toidutööstusettevõte, mille brändiportfelli kuuluvad kaubamärgid Van Kook, Selveri Köök ja Gurmee Catering. Kulinaaria OÜ on Selver AS-i tütarettevõte, kuuludes börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Kulinaaria OÜ annab tööd 300 inimesele. Kulinaaria suuremad kliendid on Selver, Tallinna ja Tartu Kaubamaja, Alexela ning Olerex.