1. Avaleht
  2. Majandus
  3. KINDLUSTUS I 5 meelespead, mida teada sõiduki kindlustamisest
KINDLUSTUS I 5 meelespead, mida teada sõiduki kindlustamisest

KINDLUSTUS I 5 meelespead, mida teada sõiduki kindlustamisest

Sõiduk on Sinu vara, mida hoida ning mille kahjustumine või hävinemine annab tunda nii igapäevastes tegevustes kui ka rahakotis. Toome Sinuni 5 meelespead, mida sõiduki ja selle kindlustamise kohta teadma peaksid.

1. Liikluskindlustus on Sulle kohustuslik

Liikluskindlustus peab olema igal Eestis sõitva autol, sest tegemist on kohustusliku kindlustusega, millega tagatakse kannatanule Sinu põhjustatud kahjude hüvitamine. Kahjud ei hõlma vaid sõidukeid, sest õnnetuses võivad viga saada ka inimesed või näiteks teeäärne liiklusmärk.

2. Liikluskindlustuseta sõit võib kalliks maksma minna

Liikluskindlustuseta sõitmine võib kaasa tuua rahatrahvi, kuid kahju korral märksa krõbedamad kulud, mis tuleb kinni maksta enda taskust. Liikluskindlustuste Fondi andmetel on 2019. aasta keskmise kahju suurus 1889 €, kuid asjaolude kokkulangemise tõttu võib juhtuda, et Sinu süü tõttu aset leidnud liiklusõnnetus luksusautoga toob kaasa krõbedamad kulud.

3. Kasko katab kahjud olenemata õnnetuse põhjusest

Arvestama peab, et õnnetuse korral saab ka Sinu auto kahjustada ning remondiarve võib olla märkimisväärne, mistõttu on mõistlik ka kaskokindlustus sõlmida. Kaskoga on kindlustatud näiteks nii sõidukis olev turvavarustus aga saad ka kasutada mugavat autoabiteenust, kui Sinu sõiduk ei käivitu või rehv puruneb.

4. Kasko abiks ka siis, kui süüdlast tuvastada ei ole võimalik

Juhul kui kahju tekitanud süüdlast ei ole võimalik tuvastada, näiteks ostukeskuste parklates, siis hüvitatakse tekkinud kahjud vaid kaskokindlustuslepingu alusel. Sellisel juhul tuleb tasuda ettenähtud omavastutuse summa.

5. Loomale otsasõidu hüvitab vaid kaskokindlustus

Sageli ei jõua teele jooksva looma korral õigeaegselt reageerida ning õnnetus loomaga ei olene alati sõiduoskustest. Loomale otsasõit võib kaasa tuua tõsised sõidukikahjud kuni auto mahakandmiseni. Kokkupõrke loomaga hüvitab vaid kaskokindlustus.

Head Uudised GoodNews