1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kinnisvarahinnad Hispaanias nüüd taskukohased ka Eesti ostjale
Kinnisvarahinnad Hispaanias nüüd taskukohased ka Eesti ostjale

Kinnisvarahinnad Hispaanias nüüd taskukohased ka Eesti ostjale

Foto: Nord Property
Foto: Nord Property

Viimasetel aastatel on kinnisvarahinnad Hispaanias langenud ning see on kaasa toonud Eesti ja Hispaania kinnisvaraturgude hinnavahe vähenemise, mistõttu on kinnisvara Hispaanias muutunud Eesti ostjale märgatavalt taskukohasemaks.

„Hispaania keskpanga Banco de Espa?a andmetel olid hinnad Hispaania kinnisvaraturul aastatel 2008-2012 languses ning stabiliseerusid 2013. aasta vältel,“ kommenteerib Nord Property kinnisvarabüroo Hispaania kinnisvaraturu tegevjuht Pedro Gallardo. „Hinnad on ülepaisutatud tasemelt langenud realistlikumale määrale, mistõttu on kasvanud tehingute arv ning sellega seoses stabiliseerunud ka hinnad. Samas on Hispaania keskpanga ja Euroopa Komisjoni sõnul võimalik, et mitmel pool langevad hinnad veelgi.“

See kõik muudab Gallardo sõnul kinnisvara ostmise Hispaanias eestlaste jaoks märksa taskukohasemaks kui varasemalt. „Kui keskmine ruutmeetrihind Tallinnas on praegu 1 359 eurot, siis populaarses suvituspiirkonnas Costa Blanca’s on see 1 516 eurot ning Vahemere-äärsetes väiksemates linnades on hinnatase veelgi madalam,“ kommenteerib Gallardo.

Samuti on kinnisvara ostmine lisaks Euroopa Liidu liikmesriikide kodanikele tehtud lihtsaks ka kaugemalt tulnud ostjate jaoks: „Ostes rohkem kui 500 000 eurot väärtuses kinnisvara, on Euroopa Liidu välistel ostjatel võimalik kodakondsust taotleda lihtsamalt,“ kinnitab Gallardo.

Üldine 30-protsendiline hinnalangus aastast 2008, hindade stabiliseerumine aastal 2013, sujuvam tehinguprotsess ning kvaliteetse kinnisvara kättesaadavus on Gallardo sõnul teinud Hispaania kinnisvara Eesti ostjale taskukohaseks ja ihaldusväärseks: “Juba praegu on meil Eestis kliente, kes oma kohalikud korterid maha müüvad ning saadud raha eest päikese alla uue kodu soetavad,“ teatab Nord Property kinnisvarabüroo Hispaania turu tegevjuht Pedro Gallardo.

Head Uudised GoodNews