1. Avaleht
  2. Toode
  3. KOHVIMEISTER ÕPETAB! Tassi-ehk pätikohv on igihaljas valmistamisviis
KOHVIMEISTER ÕPETAB! Tassi-ehk pätikohv on igihaljas valmistamisviis

KOHVIMEISTER ÕPETAB! Tassi-ehk pätikohv on igihaljas valmistamisviis

IMG_6190Tallinna restorani Trühvel juures asuva The Brick Coffee Roastery kohviröstla roastmaster Henry Politanov õpetab kohvisõpradele, kuidas parimat kohvi valmistada ja üheks variandiks on pätikohv ehk kohvipuru tassi, vesi peale, veidi lased seista ja valmis!

Tassi-ehk pätikohv on igihaljas valmistamisviis. Kohvimeister soovitab pärast vee pealevalamist kohv läbi segada, et kõik kohvitükid puutuks veega ühtlaselt kokku ega tekiks klimpe. Kui tassikohv on 3,5 minutit tõmmanud, tuleb lusikaga sodi pealt koorida ja 5 minuti pealt on juba hea juua, see on puhas ja hambafiltrit pole vaja.

IMG_6182

“See variant pole teistest kehvem, lihtsalt uusi asju on nii palju peale tulnud, peab nendega ennast kurssi viima,” ütleb kohvimeister, kes ise jõi sellist kohvi palju aastaid tagasi, kuid tema isa teeb seda praegugi. “See on kõige tummisem ja täidlasem kohv ja kui seda õieti teha, siis ei muutu ta ka mõrudaks,” lisab ta.

IMG_6186

GoodNews ajakirjanik Monika Kuzmina tahab teada, et kui ta mõnes söögikohas tassikohvi küsiks, siis kas teda vaadatakse kui kedagi eelajaloolist. Henry nendib, et ehk ei oska nooremad baarmenid ja baristad seda nii hästi teha, kuid igas kohas, kus on olemas jahvati ja veekraan, saab pätikohvi valmistada ja keegi ei peaks seda soovi imelikuks pidama.

IMG_6194

Kõigist variantidest peab Henry Politanov populaarsemateks Aeropressi ja Chemex`it, mis hetkel tähelepanu püüavad. “Uute asjadega võib juhtuda, et kolm aastat on hullus ja 10 aasta pärast ei mäleta neid keegi,” arvab kohvimeister.

IMG_6170

Rohkem infot Tallinna restorani Trühvel juures asuva The Brick Coffee Roasteri kohviröstla kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews