1. Avaleht
  2. Toode
  3. Kokkupandav jalgratas on mugav ja ühtviisi praktiline
Kokkupandav jalgratas on mugav ja ühtviisi praktiline

Kokkupandav jalgratas on mugav ja ühtviisi praktiline

Jalgratas on väga mugav liiklusvahend, millega saab sõita niisama mööda linna või loodust ringi ning samas on ka praktiline sõiduvahend. Jalgrattal on palju eeliseid, mistõttu on tegemist hea investeeringuga. Erinevad jalgrattad on saadaval Kaup24 veebipoest.

Miks soetada endale jalgratas? 

Kahtlemata on jalgratas üheks laste lemmikuks liiklusvahendiks. Rattaga saavad nad iseseisvalt kooli, poodi või sõprade juurde sõita. Linnas liikumiseks võib jalgratas olla kõige kiirem, mugavam ja odavam sõiduvahend. Jalgrattaga ei pea ootama ummikutes, kulutama raha kütusele ja parkimisele. Samuti ei ole te sõltuvad ühistranspordi graafikust. Lisaks põletab jalgrattasõit kaloreid ja aitab vähendada II tüübi diabeedi tekke riski.

Jalgrattaga sõites paraneb ka aju töö, muutes mõtted selgemaks ja terasemaks. See muudab omakorda inimese loomingulisemaks ja produktiivsemaks. Rattasõidul kogetud vaimseid elamusi võrreldakse mediteerides saaduga. Rattasõidul tekib organismi kortisool, mis on stressi vähendav. Füüsiline aktiivsus tagab ka parema une.

Jalgrattasõit teeb õnnelikuks. Inimesed, kes kasutavad jalgratast, on paremas meeleolus kui ükskõik mis muu liiklusvahendi kasutajad. Liikluses lasevad ratturid end vähem mõjutada stressist, kurbusest ja valust. Päikselisel päeval rattaga sõites saab keha ka D-vitamiini. Peale selle vähendab rattasõit ka depressiooni ohtu.

Mis on kokkupandav jalgratas? 

Osa linnarattaid on ka kokkupandavad. Kokkupandava jalgratta eeliseks on kindlasti selle mugavus ja kergus. Temaga saab läbida lühikesi vahemaid, samuti on seda mugav transportida ja hoida väikeses ruumis.

Tegemist on ideaalse variandiga, kui elate väikeses korteris, kus puudub keldriboks – kokkupandavat jalgratast saate panna nii kappi, rõdule või töökohta. Samuti on seda ratast võtta mugav kaasa reisile, kuna teda saab transportida lennukis spetsiaalses kotis või auto pagasiruumis.

Kokkupandava jalgratta plussid ja miinused 

Kokkupandavad jalgrattad on konstrueeritud nii, et neid saaks kiiresti ja lihtsalt kokku panna ja ruumi kulu oleks minimaalne – see on ka üheks suurimaks plussiks nende juures. Jalgratast on kergem endaga kaasa võtta nii bussi, kui ka trammi, kuna saate vajadusel ratta kokku panna.

Samuti selleks, et transport oleks lihtsam, on ratastel väiksemad rehvid. Väikesed rattad võimaldavad sageli suuremaid kiiruseid. Lisaks on neil olemas samad funktsioonid mis tavalistel jalgratastel- 3, 6 või 8 käiku, pidurid, alumiinium- või terasraam, mugav sadul, valgustid, pakiraam, ketikaitse.

Kokkupandav jalgratas sobib sõltuvalt mudelist inimestele pikkuses 140-195. Kokkupandava jalgratta miinuseks võib olla see, et temaga on raske läbida pikki vahemaid.

Kokkupandav elektrijalgratas 

Lisaks on olemas ka kokkupandavad elektrijalgrattad. Nende abil saab jalgrattasõitu nautida ilma jalgadele koormust andmata. See sobib suurepäraselt eakatele inimestele, kes ei soovi palju pingutada. Elektrijalgratastes on sisseehitaud mootor, mis aitab vändades edasi liikuda. Laadimiseks on olemas taaslaetav aku. Ühe laadimiskorraga saab läbida olenevalt mudelist umbes 50-100km.

Millist tüüpi jalgrattaid veel on? 

Sõltuvalt sellest, kus ja kuidas soovite sõita, tasub soetada vastav jalgratas. Tasub mõelda ka sõidetavale pinnasele, kuna mägine pinnamood ei ole kõigile ratastele sobiv. Erinevatel jalgratta tüüpidel on kindlad omadused, mis teevad nad ühes või teises olukorras paremaks.

Maastikuratas 

Tegemist on enim levinud rattatüübiga, mis on mõeldud metsas ja mägedes ronimiseks. See sobib siis, kui sõidate palju metsaradadel või kasutate ratast trenni jaoks. Sellel jalgrattal on sportlik sõiduasend. Rattal on laiemad mustrilised rehvid, mis võimaldab mugavalt läbida tehniliselt raske raja. Samuti on see ratas hea valik neile, kes käivad rattamatkadel või maratoni sõitmas.

Hübriidratas 

See ei ole päris linnaratas, aga ka mitte maastikuratas. Sõiduasend on sportlik, kuid rehvid on samasugused nagu linnaratastel. Hübriidratas on hea variant siis, kui soovite kasutada ratast kerge treeningu eesmärgil. Enamasti on neil palju käike, mis võimaldab ka rasketes oludes sõita. Sõitja käed on vähem koormatud, mis võimaldab mugavalt läbida pikki vahemaid.

Laste jalgratas 

Selleks, et rattasõit oleks ohutu, tuleb lapsele valida õiges suuruses jalgratas. Jalgrattal peaksid kindlasti olema ka käsipidurid, kuna hiljem ümberharjumine jalgpidurilt käsipidurile võib olla ohtlik. Äkkpidurduse korral võib laps hakata tagurpidi väntama, mis ei päästa olukorda, vaid võib lõppeda traagiliselt. Lastele ratast soetades tuleb mõelda ka muule turvavarustusele- kindlasti peab olema ka õiges suuruses kiiver, mis kaitseb pead ja võib niimoodi päästa elu.

Linnaratas 

Linnaratas tasub valida siis, kui soovite kasutada jalgratast transpordivahendina või liikuda väikestel kiirustel. Sõiduasend on loomulik istumisasend, reguleeritav on lenksu kõrgus. Sadul on laiem ja pehmem. Lisaks porilaudadele ja tuledele on linnaratastel enamasti ka pakiram ja korv, kuhu saab mugavalt panna oma koti. Naiste linnarataste raam on enamasti madala alumise osaga ja kumera kujuga, et ei peaks jalga väga kõrgele tõstma ning oleks mugav sõita ka seelikuga.  Meestele mõeldud mudelite raamid on  horisontaalse ülemise toruga.

Jalgrattahoidja 

Selleks, et jalgrattaid mugavalt transportida, tasub soetada rattahoidja. Enamasti ei mahu jalgrattad autosse, seega on vaja nende veoks muid variante. Rattahoidjaid saab paigutada katuseraami olemasolu korral katusele või ka käru külge konksuga. Osa mudelitega on võimalik transportida mitut jalgratast. Suure valiku rattahoidjaid leiate Kaup24 veebipoest. Valikuga saate tutvuda siit.

 

Head Uudised GoodNews