1. Avaleht
  2. Toode
  3. Kolm aiatööriista, mida läheb tarvis ka talvisel ajal
Kolm aiatööriista, mida läheb tarvis ka talvisel ajal

Kolm aiatööriista, mida läheb tarvis ka talvisel ajal

Me kõik oleme kuulnud ja lugenud, millised aiatööriistad on tarvilikud kevad- ja suvekuudel. Sellest võib jääda mulje, justkui talvel ei toimuks aias mitte midagi! Selle väite ümberlükkamiseks toome välja kolm tööriista, mis on ühtviisi tarvilikud läbi terve aasta.

Akukettsaag – kasulik nii toas kui õues!

Viljapuude lõikamisega alustatakse tihtipeale talve lõpus, mil temperatuur kõigub nulli ligidal. See ei tähenda aga, et akusaag ülejäänud talve niisama seisaks. Kindlasti tuleb ette talvetormide tagajärgede likvideerimist, kui on tarvis eemaldada ohtlikud oksad või ohtlikud puud.

Akusae suurim talvine eelis on aga see, et saad tegutseda ka siseruumis. Kes arvab, et saega pole ju siseruumis midagi pihta hakata, siis töid ja tegemisi jagub. Me pole lihtsalt harjunud mõtlema, et kettsaagi võiks kasutada ka garaažis, kuuris või kasvõi keset elutuba. Selliselt lähenedes võib lausa üllatuda, kuivõrd mitmekülgne tööriist see tegelikult on!

Foto: Stihl

Nii saab talvist rahulikumat aega kasutada selleks, et teha soojemaks ajaks ettevalmistavaid töid. Ehk on plaan alustada aiamaja ehitamisega või vajab terrass uuendamist ja saaksid mingit materjali juba ette lõigata? Võib-olla sai kogemata toodud liiga pikk jõulukuusk ning on vaja tüvel jupp maha võtta? Soovid hoopis alustada puunikerdamisega või tooli ehitamisega? Selle jaoks on väike akusaag suurepärane valik? Või ka midagi sedavõrd igapäevast nagu vineerplaadi õigesse suurusesse saagimine või pisut liiga pikaks osutunud küttepuude lühemaks tegemine.

Survepesur – sest puhastada on vaja läbi aasta

Ka survepesurit nähakse väga suvise tööriistana. Jah, suvel on tõesti ideaalne aeg soetada Farron e-poest korralik survepesur, millega teha puhtaks aed, maja fassaad, kasutamist leidnud grill ja muidugi terrass ning kõnni- ja sissesõiduteed. Sügistööde ajal, kui valmistutakse aia talvekorda seadmiseks on STIHL survepesur abiks aiamööbli ning aiatöömasinate puhastamisel.

Foto: Stihl

Talvisel ajal terrassi ega fassaadi pesta pole vaja, kuid survepesur on asendamatu selleks, et puhastada auto tänavale puistatud soolast. Kõik teavad, et meie kliimas on teede soolatamine vajalik. Küll ei ole aga vajalik soolakihi autole kogumine. Piisab värvikihil olevast väikesest kriimust, et sool pääseks kere kahjustama.

Mida kiiremini soola maha saab, seda parem see auto tervisele on. Tõenäoliselt ei ole võimalik iga päev pesulas käia, ent pole kuigi suur ettevõtmine haarata survepesur ning teha sellega puhtaks auto küljekarbid, veljed ja lasta üle ka põhi. Võrreldes lapi või nuustikuga pesemisega, ei ole vaja karta värvi kriipimist ning ka ligipääs on survepesuriga parem.

Lehepuhuriga lund rookima

Lehepuhur aitab hoida terrassi ning liikumisteed puhtana ja vabana. Vajalik on küll mõista seda, et lehepuhur ei sobi lumepuhuri ega lumesaha asendamiseks. Need kaks tööriista tulevad toime ka raskema lumega ning olenevalt masina võimekusest, isegi jääga. Kvaliteetsest lehepuhurist on aga suur abi värske ja kerge lume eemaldamiseks. Labidaga vehkimise asemel piisab niisiis lehepuhuri haaramisest ja mõne minutiga tuleb lumevaiba alt välja nii auto, kõnnitee, trepp kui ka terrass.

Foto: Stihl

Tõenäoliselt ei mõeldud lehepuhurit leiutades sellele, et sellega hakatakse ka lund eemaldama. Kui aga mõnele tööriistale saab nutika lähenemisega funktsionaalsust juurde lisada, siis miks mitte seda ka teha? Vaata järgi, mida Profikeskus pakub. Kaotada pole midagi, võita aga on palju!

Head Uudised GoodNews