1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Koostööplatvorm ühendab Ida-Virumaa teadlased, omavalitsused ja ettevõtjad
Koostööplatvorm ühendab Ida-Virumaa teadlased, omavalitsused ja ettevõtjad

Koostööplatvorm ühendab Ida-Virumaa teadlased, omavalitsused ja ettevõtjad

Tehnikaülikooli Virumaa Kolledž hakkab arendama veebipõhist koostööplatvormi, et teadlaste abiga lahendada kohalike omavalitsuste ja ettevõtjate murekohti.

Piirkonna jätkusuutlikule arengule kaasaaitamiseks töötab kolledž lisaks koostööplatvormile välja ka teenusepaketid ning laiendab kompetentsikeskuste tegevusvaldkondi.

Virumaa Kolledži direktori Mare Roosilehe sõnul on järgnevate aastakümnete kõige olulisemaks väljakutseks Ida-Virumaal üleminek kliimaneutraalsele majandusmudelile. „Peame tagama, et kõik seni põlevkivi sektoris töötanud inimesed saaksid maakonnas uue samaväärse palgaga töökoha. Nii saame vältida suuremahulist väljarännet ega pea tegelema sellega seotud tagajärgedega,” selgitas Roosileht.

Kohalike omavalitsuste arengukavades võib olla mitmeid eesmärke, mille saavutamisele saaksid kaasa aidata teadlased. TalTechi Virumaa kolledži kompetentsikeskustest saavad KOVide ja ettevõtete innovatsioonipartnerid, kes pakuvad teenuseid, tootearenduslahendusi ja teevad rakendusuuringud. Samal ajal toetab kolledž ka töökohtade loomist nii ettevõtetes kui kompetentsikeskustes.

„Selle tulemusel areneb Ida-Virumaal tugev koostöövõrgustik teadusasutuste, ettevõtete ja kohalike omavalitsuste vahel ning edeneb majandus,” lisas Roosileht.

Head Uudised GoodNews