1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kuidas navigeerida Euroopa innovatsioonimaastikul?
Kuidas navigeerida Euroopa innovatsioonimaastikul?

Kuidas navigeerida Euroopa innovatsioonimaastikul?

Idufirmade ökosüsteemi ehitajate võrgustik Rise Europe avaldas ülevaatliku juhise Scale-up Navigator. See annab piiride tagant kasvu otsivatele idufirmadele väärtuslikke mõtteid, ressursse ja teadmisi selle kohta, kuidas navigeerida Euroopa innovatsioonimaastikul ning saavutada jätkusuutlikku rahvusvahelist kasvu.

„TalTechi osalemine Rise Europe konsortsiumis on suurepärane võimalus demonstreerida Eesti edusamme Euroopas, olla kaasatud ning õppida tugevatelt Euroopa ülikoolidelt, kuidas arendada uusi ettevõtteid,“ sõnas Tallinna Tehnikaülikooli ettevõtlusprorektor Erik Puura.

TalTechi osalemine Rise Europe konsortsiumis on suurepärane võimalus demonstreerida Eesti edusamme Euroopas.

Foto: Freepik

Euroopa on idufirmadele suurepärane – siin on palju talenti, innovatsiooni ja kasutamata võimalusi. Aga idufirmadel on samas tihti raske kasvada ning rahvusvahelist edu saavutada. Scale Up Navigator kirjeldab muuhulgas iga riigi eripära. See kirjeldab erinevaid rahastusvõimalusi, koostöö väljavaateid ning olulist juriidilist raamistikku.

Sealt saavad idufirmad ka vastuse ehk kõige olulisemale küsimusele: miks, millal ja kuidas minna rahvusvahelistele turgudele. Rise Europe liikmed tulevad 14 riigist ning juhises on nende kontaktid, et aidata idufirmat edasi.

„Meie eesmärk on anda idufirmadele keskkond kasvamiseks – ja ehitada üles ühtne Euroopa ökosüsteem kus idufirmad, ettevõtted, investorid, ülikoolid ja valitsused töötavad koos. Me tahame, et idufirma uudistaks seda juhist, avastaks Euroopa elavaimad ettevõtlussüdamed ning võtaks ühendust innovatsiooni edendajatega, kes on valmis neid aitama,“ sõnas Rise Europe võrgustiku kaasasutaja ning äriinnovatsioonikeskuse UnternehmerTUM tegevjuht Stefan Drüssler.

Eesmärk on anda idufirmadele keskkond kasvamiseks – ja ehitada üles ühtne Euroopa ökosüsteem kus idufirmad, ettevõtted, investorid, ülikoolid ja valitsused töötavad koos.

  • Teejuht on kodulehel  Rise-europe.com. Valmimisele aitas kaasa ka konsultatsioonifirma McKinsey & Company.
Head Uudised GoodNews