1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kümnenda Tallinna Ettevõtluspäeva programmis on üle 70 tasuta ürituse
Kümnenda Tallinna Ettevõtluspäeva programmis on üle 70 tasuta ürituse

Kümnenda Tallinna Ettevõtluspäeva programmis on üle 70 tasuta ürituse

Tallinna Ettevõtluspäev 2012

Tallinna Ettevõtlusamet korraldab tänavu 1. oktoobril juba kümnendat aastat Tallinna Ettevõtluspäeva, kuhu oodatakse nii alustavaid kui tegutsevaid ettevõtjaid ning kõiki ettevõtlushuvilisi.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu märkis, et 1. oktoobril on kõik ettevõtlikud linlased oodatud Viru konverentsikeskusesse osa võtma erinevatest ettevõtlusteemalistest sündmustest. „2003. aastal Euroopa suurlinnadest alguse saanud traditsioon on tugevalt Tallinnas kanda kinnitanud ja leidnud igal aastal koha ettevõtlike linlaste kalendris. Sel aastal on ettevõtluspäeva läbiv teema „piirideta ettevõtlus“, mille raames arutletakse, kuidas nihutada piire ja mõelda nö laiemalt,“ märkis Sarapuu. „Kuna tegemist on ikkagi väikese juubeliga, siis tõotab seekordne ettevõtluspäev uusi ja põnevaid üritusi, kust igaüks leiab just omale meelepärase ja huvitava teema.“

Registreerimine Tallinna Ettevõtluspäevale on avatud ja seda saab teha aadressil http://ettevotluspaev.tallinn.ee/ Osalemine ettevõtluspäeva üritustel on tasuta!

Tänavuse ettevõtluspäeva programmis on üle 70 ürituse: seminari, töötoa, koolituse ja esitluse ning kindlasti leiab igaüks omale sobiva teema. Näiteks kella 9.-11 toimub paneel-koolitus „Ajujaht esitleb: kuidas võita 50 000 eurot?“, kus ajujahi žürii liikmed arutlevad selle üle, milline peaks olema üks võitu vääriv jumekas äriidee ja kuidas vältida alustava ettevõtja tüüpilisi vigu. Kella 11.30-13.00 toimub Tartu Ülikooli korraldatud seminar „Innovaatilised lahendused ja haritud tööjõud! Kuidas ja kust leida?“, kus antakse ülevaade innovaatilistest ja uudsetest lahendustest, mida pakub koostöö Tartu Ülikooli teadlastega.

Eesti Kunstiakadeemia eestvedamisel toimub kl. 12.45-13.30 seminar-töötuba „Tehnoloogia: vahend või eesmärk“. Arhitekt Renee Puusepp SliderStudio Ltd-st vaatleb oma ettekandes tehnoloogia rolli loomemajanduses – digitaalsete töövahendite kasutamisest ja arendamisest arhitektuuri ja disaini loomel nii akadeemilises kontekstis kui ka SliderStudio Ltd ja Stickyworldi näidete varal. Kell 16 toimub Tallinna Ettevõtlusameti traditsiooniline edulugude seminar, kus sel aastal on läbivaks teemaks „Kirega ärisse!“. Fotograaf Kaupo Kikkas, La Muu jäätised eestvedajad Rasmus Rask ja Priit Mikelsaar ning stepptantsija ja teatri- ja filminäitleja Aleksander Ivashkevitsh toovad kuulajateni oma ettevõtjaks saamise ja ettevõtjaks olemise lood.

Kogu programmiga saab täpsemalt tutvuda Tallinna Ettevõtluspäeva kodulehel ettevotluspaev.tallinn.ee. Vajalik on eelnev registreerumine, seega tasub kõigil huvilistel kiirustada.

Juubeliaasta puhul on avatud interaktiivne kosmoseteemaline näitus European Space Expo, mida Tallinn võõrustab Vabaduse väljakul. Näitus on avatud Vabaduse väljakul 1.-6. oktoobrini, tööpäevadel kella 9.00-19.00 (v.a teisipäeval, 1. oktoobril avatud 11:00-19:00) ja nädalavahetusel 10.00-19.00. Sissepääs on tasuta.

Ettevõtluspäeva tipphetk saabub Tallinna ettevõtlusauhindade üleandmise pidulikul vastuvõtul 2. oktoobril, kus Tallinna linn tunnustab aasta silmapaistvamaid ettevõtjaid.

Ettevõtluspäevale järgneb 2. oktoobril Noorte Ettevõtluspäev, mis toimub sel aastal kinos Artis. Sel päeval toimub kümmekond asjalikku nooremale sihtgrupile suunatud ettevõtlusteemalist üritust.

Head Uudised GoodNews