1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Sündmuste korraldamise ekspert Triinu Toomela annab nõu, kuidas korraldada südamega sündmusi
KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Sündmuste korraldamise ekspert Triinu Toomela annab nõu, kuidas korraldada südamega sündmusi

KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Sündmuste korraldamise ekspert Triinu Toomela annab nõu, kuidas korraldada südamega sündmusi

Raadio 2 saates “Pulss” käis saatejuhil Taavi Libel külas sündmuste korraldamise ekspert ja Soulteam asutaja Triinu Toomela, kes on tegelenud ürituste korraldamisega 15 aastat ja andis nõu, kuidas korraldada sündmusi, nii et kõik õnnestuks.

Koroonaaeg on sündmused mugavustsoonist välja toonud

Viimased poolteist aastat on olnud ürituste korraldajatele keeruline. Toomela tõdes saates, et ometigi on praegune aeg ka hea, sest raputab välja vanadest mustritest. Ta tõi näiteks, et suve- ja talvepäevad on sellised sündmused, millest on ettevõtetel raske lahti lasta – need tunduvad justkui kohustuslikud. Koroonaaeg on aga sundinud mõtlema kastist välja.

Koroonaaeg on sundinud mõtlema kastist välja.

Viimasel ajal on väga populaarseks saanud veebisündmused, hübriidsündmused, uued ja ägedad lahendused, mida võibolla tavapärases olukorras ei oleks isegi kaalutud.

Toomela rõhutab, et ka jõulupeod toimuvad – sündmused pole keelatud, kuid piiranguks on aeg ja inimeste arv. Küll aga ei tasuks end sellest heidutada lasta, sest iga inimene vajab tänu ja tunnustust ega ole oluline, mis kell see inimesteni jõuab. Kui pidu ei saa teha hilisõhtu või varajaste hommikutundideni, võib korraldada näiteks pannkoogihommik kontoris või brunch mõnes õdusas restoranis.

Veebisündmuseid peab tegema nii, et need läheks inimestele korda

Toomela rääkis, et ka veebisündmuste puhul tuleb teha neid selliselt, et need läheks inimestele päriselt korda ja sõnum nendeni jõuaks.

Ta lisas, et veebisündmuste tegemine ei ole iseenesest midagi uut. Ta tõi näiteks Haridus- ja Noorteametiga korraldatud sündmuse “Noorte heaks tänu”, kus tänatakse noortevaldkonna tegijaid, noori ennast ja noorsootöötajaid. See üritus on olnud aegade algusest veebis ehk siis neil on hübriidsündmuse formaat, mis tänapäeval on väga populaarne, olnud juba aastaid.

Veebisündmuste puhul peab Toomela sõnul tegutsema sarnaselt kontaktsündmusega. Kontaktsündmuse puhul mängitakse läbi teekond – kuhu inimene paneb riided, kust ta saab tervitusjoogid ja nii edasi. Veebisündmuse puhul peab arvestama, et kui kuulaja on seadme taga, peab talle kõik olema tehtud võimalikult lihtsaks, selgeks ja arusaadavaks ning et ühtegi tehnilist viperust ei tekiks.

Ta lisab, et veebisündmuse puhul on kindlasti oluline anda inimestele aega end sirutada, kohvi tuua, tualetis käia. Kindlasti ei tohiks kahetunnise sündmuse puhul pikkida kaks tundi täis erinevaid esinemisi, vaid peaks olema pause ja vaheldust.

Veebisündmuse puhul peab arvestama, et kui kuulaja on seadme taga, peab talle kõik olema tehtud võimalikult lihtsaks, selgeks ja arusaadavaks ning et ühtegi tehnilist viperust ei tekiks.

Nõuandeid aastavahetussündmusteks pere ja sõpradega

Peagi on aga käes aastavahetus ning Toomela andis saates nõus, et kõige olulisem on see, et kui tunned ennast tõbisena, ei tasu seltskonda minna.

Hea viis pidada aastavahetust, on teha tegevusi hoopis õues, kus on nakatumise risk oluliselt väiksem ning on turvaline koos ette võtta näiteks rabamark või süüa õues. Erinevad variandid on olemas, tuleb lihtsalt tavapärastest olukordadest pisut laiemalt mõelda ja neid siis kasutada,” annab ta nõu.

Hea viis pidada aastavahetust, on teha tegevusi hoopis õues, kus on nakatumise risk oluliselt väiksem ning on turvaline koos ette võtta näiteks rabamark või süüa õues.

KUULA RAADIO 2 INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews