1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. Kaleidoskoobil võidutses rakendus, mis aitab poodidest leida vinüülplaate
Kaleidoskoobil võidutses rakendus, mis aitab poodidest leida vinüülplaate

Kaleidoskoobil võidutses rakendus, mis aitab poodidest leida vinüülplaate

Lõuna-Eesti noorte äri- ja projektiideede võistluse Kaleidoskoobi finaali pääsesid viis meeskonda, kes pälvisid põnevate ideede eest väärilised auhinnad.

Harbour-In tutvustas broneerimisplatvormi sadamate jaoks. Join esitles rakendust, mis innustab kasutajaid püstitama näiteks koos sõpruskonnaga ühiseid eesmärke ja neid üksteist toetades saavutama. Urumarja Saunalaager soovib hakata pakkuma pärimuslikke saunatraditsioone tutvustavaid elamuspakette. UV Link kavatseb välja töötada desinfitseerivate omadustega ukselingi. Vinyl Lovers pakkus välja rakenduse, mis aitab vinüülplaadihuvilistel leida poodidest sobiva plaadi.

Startup Day ärifestivali piletid ja võimaluse esitleda seal oma ideed said Urumarja Saunalaager ja Join. Harbour-In ja Vinyl Lovers said tehnoloogiafestivali Latitude 59 piletite omanikeks. Tartu linnavalitsuse auhind läks UV Lingile.

Hassan Abdullajev (Join) nimetas programmi väärtuslikuks kogemuseks. Ta tunneb end nüüd palju motiveerituma ja võimekamana, et tulevikus ise oma ettevõte luua. Lisaks leidis ta häid kontakte iduettevõtete ökosüsteemis. „Arvan, et see praktiline programm sobib kõigile, kes soovivad ettevõtlusega alustada, eriti kui puudub varasem kogemus,“ ütles ta.

Finaali žüriis olid Tartu Teaduspargi projektijuht Vaido Mikheim, TRIT Servicesi kaasasutaja Ants-Oskar Mäesalu ja Triinu Hansen ettevõttest Bercman Technologies. Mikheimi sõnul on õpilas- ja üliõpilasmeeskondadele mõeldud Starter koos lõppvõistlusega Kaleidoskoop igati väärt ettevõtmine. „See aitab tekitada ja hoida ettevõtlushuvi, annab praktilisi teadmisi ja kogemusi ning võimaldab luua kontaktvõrgustiku, millest võib tulevikus olla ohtralt kasu. Selleaastases finaalis nägime eriilmelisi tiime ja ideid, millest õige mitmel on hea potentsiaal jõuda turu ja klientideni,“ lisas Mikheim.

Kaleidoskoopi rahastab Euroopa Sotsiaalfond.

Head Uudised GoodNews