1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kuus suurtegijat astusid Eesti Elektroonikatööstuse Liitu
Kuus suurtegijat astusid Eesti Elektroonikatööstuse Liitu

Kuus suurtegijat astusid Eesti Elektroonikatööstuse Liitu

Eesti Elektroonikatööstuse Liiduga liitusid kuus ettevõtet.

Üheks värskelt liitu astunud tipptegijaks on Viljandis pakiroboteid tootev tehnoloogiaettevõte Cleveron. “Cleveron on seda meelt, et Eesti päritolu ei sega ühelgi ettevõttel välisturgudele jõudmast, kuid ühiselt toimetades jõuab kiiremini kaugemale,” selgitas ettevõtte juht Arno Kütt liitu astumise põhjuseid.

Superhands toodab monitooringuseadmeid Superspot, mis päästavad miljoneid RMK istikuid. Nimelt kaitseb Virumaalt alguse saanud ettevõtte lahendus istikuid öökülmade eest, mõõtes pidevalt istikute juures olevat õhutemperatuuri ja teavitades RMK töötajaid sellest reaalajas.

Tehnolabor tegeleb telemaatikaga, aga ka lennukitööstusega ja teeb koostööd selliste suurtegijatega nagu Airbus. Hoob projekteerib ja valmistab tootmise automatiseerimist ja tootmisseadmeid. Viiendaks liitujaks on Rootsi elektroonikatööstusseadmete ja -materjalide hulgimüüja ESD-Centeri esindusettevõte Eestis. Tallinna Tehnikakõrgkool koolitab välja tulevasi elektroonikatööstuse tootmiskorraldajaid.

Liidu juht Arno Kolk tõdes, et nii valdkonna kogenud tipptegijate kui ka alles alustanud, aga kiire edulennuga idufirmade liitumine elektroonikatöösturitega on liidu arengus oluliseks sammuks.

Liidul on 65 liiget.

Head Uudised GoodNews