1. Avaleht
  2. Teenus
  3. LAHE UUDIS LASTELE I YouTube Kids jõudis Eestisse
LAHE UUDIS LASTELE I YouTube Kids jõudis Eestisse

LAHE UUDIS LASTELE I YouTube Kids jõudis Eestisse

Lastele suunatud voogedastus teenus YouTube Kids on nüüd Eestis kättesaadav. YouTube Kids annab vanematele võimaluse mugavamalt leida lastele meelepäraseid videoid ning suunata lapsi peresõbralikele kanalitele.

Leia üles multifilmid, mida su lapsed armastavad, vaata koos nendega harivaid videoid, kuula lastelaule ja leia vastused ükskõik millistele küsimustele – YouTube Kids muudab kõik selle veelgi lihtsamaks.

YouTube Kids tuli USAs turule viis aastat tagasi ja on tänaseks saavutanud kõige populaarsema lastele suunatud rakenduse positsiooni. Nüüd on see ka lõpuks Eestisse jõudnud. Rakenduse saab tasuta alla laadida nii oma telefoni ja tahvelarvutisse kui ka ChromeCast, Apple TV, mängukonsoolide või smart TV abil suurel ekraanil kuvada.

Siin on viis peamist põhjust, miks YouTube Kids kõigi vanemate lemmik on:

Peresõbralik sisu: YouTube Kids loob peresõbraliku keskkonna, kus lastel on võimalus oma uudishimu rahuldada ja fantaasiale hoogu juurde anda. Kanalid ja esitusloendid on jagatud nelja kategooriasse: Soovitatud, Muusika, Õpi ja Avasta.

Erinevad kollektsioonid: Lapsed saavad nautida usaldusväärsete kanalite poolt loodud kollektsioone, mille teemad varieeruvad kunstist muusikani, spordist teaduseni ja palju rohkematki. Vanemad saavad lihtsalt valida, millistele kollektsioonidele ja teemadele nad tahavad lastele ligipääsu anda.

Kasutajasõbralik: Suure pildid, värviline disain ja selgesti eristatavad ikoonid muudavad äpi kasutamise mugavaks ka kõige pisematele. Kui vanemad on rakenduse alla laadinud, tutvustab YouTube Kids kõigepealt, kuidas rakendus filtreerib ja soovitab sisu.

Vanemate poolt kinnitatud sisu: Rakendusel on mitmeid funktsioone, mis annavad vanematele võimaluse jälgida, millist sisu nende lapsed vaatavad. Lisaks saavad vanemad määratleda kindlaid videoid ja kanaleid, mis on lapsele rakenduses kättesaadavad või millele lapsed just ligi ei pääse, ning otsustada, kas lapsed saavad ka ise sisu rakendusest otsida või ei.

Ekraaniaeg: Taimeri abil saavad vanemad lihtsasti piirata aega, mis lapsed ekraani ees veedavad, näiteks kui ekraani ajaks on märgitud 30 minutit, siis annab rakenduse teada, kui lubatud aeg on möödas.

YouTube Kids arendab rakendust igapäevaselt edasi, et tagada peresõbraliku sisu kättesaadavus. Kuid kui vanemad peaksid leidma mõne video, mis nende arvates pole sobilik, saavad nad selle ebasobivaks märkida ja aidata YouTube’il platvormi paremaks muuta.

„Oleme YouTube Kids’i Eesti turule jõudmist juba pikalt oodanud,“ kommenteeris Greg Dray, YouTube’i peresõbralikkusele suunatud osakonna juhataja Euroopas. „YouTube Kids rakendus on loodud just laste ja vanemate soove ning vajadusi silmas pidades, et anda nende jaoks sobivale sisule mugav ligipääs,“ lisas ta.

Head Uudised GoodNews