1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. Landex võimaldab väikeinvestoritel investeerida põllu- ja metsamaasse
Landex võimaldab väikeinvestoritel investeerida põllu- ja metsamaasse

Landex võimaldab väikeinvestoritel investeerida põllu- ja metsamaasse

Turul unikaalset teenust pakkuv Landex, mis võimaldab põllu- ja metsamaasse investeerida, käivitas ühisrahastuskampaania.

Kiirema laienemise eesmärgil Fundwise’is käivitatud kampaaniaga soovib platvorm investoritelt kaasata 150 000-640 000 eurot. Esimeste päevadega on miinimumeesmärgist täidetud 42%. Kontakte on loodud rahvusvaheliselt tuntud investorite ja ettevõtetega, kellega järgmistes rahastusringides plaanitakse tihedamat koostööd. Kampaania kestab 5. detsembrini.

Esimese paari kuuga ja erilise turundustegevuseta on platvorm kogunud 600 kasutajat 14 riigist. Novembri seisuga on tehtud kaks edukat müügitehingut. Ettevõtte ingelinvestoriks ja nõustajaks on rahvusvahelise kinnisvarale spetsialiseerunud ühisrahastusplatvormi Estate Guru asutaja Marek Pärtel. „Tänaseks pea 10 aastat kogemust Estate Guruga on näidanud, et inimesed janunevad kaasaegsemate investeerimisvõimaluste järele. Landexi mudel on minule teadaolevalt maailmas unikaalne. See annab väikeinvestorile ligipääsu täiesti uuele, ent ülimalt kindlale ja tulusale varaklassile. Seepärast näengi Landexis ülisuurt potentsiaali,“ kinnitab Pärtel.

„Metsa- ja põllumaa on ülitulus investeering, eriti kui arvestada üldist rohelisemale eluviisile ja jätkusuutlikumale majandusele suunatud mentaliteeti. Näiteks Eesti puhul kinnitab maa-ameti statistika, et siinse põllumaa väärtus on viimase 20 aastaga kasvanud 38 korda,“ ütles Landexi asutaja Randy Padar.

Vaatamata suurele tootlikkusele on põllu- ja metsamaasse investeerimine jäänud jaeinvestoritele kättesaamatuks. Maa leidmine, hindamine ja ostmine on töömahukas ja ka kulukas protsess, kus väikeinvestoril üksinda pole piisavalt rammu.

„Keskmine maahaldusettevõte aktsepteerib investorina inimesi ja ettevõtteid, kes suudavad investeerida korraga sadu tuhandeid eurosid. Landexi platvormil on võimalik alustada investeerimist kõigest 10 eurost, seega mõnes mõttes võib öelda, et anname maa rahvale tagasi,“ selgitab Padar.

Konto loomine ja tehingute tegemine on sealjuures tasuta – ettevõte teenib oma tulu maaomanikelt, kes platvormil maad müüvad, ja tootluse pealt. „Seega teenib platvorm vaid juhul, kui meie investorid teenivad,“ rõhutab Padar.

Head Uudised GoodNews