1. Avaleht
  2. Toode
  3. Leibur otsib taas parimat koduleiba
Leibur otsib taas parimat koduleiba

Leibur otsib taas parimat koduleiba

Eesti vanim leivaküpsetaja Leibur kuulutas taas välja konkursi parima kodus küpsetatud rukkileiva otsimiseks. Koduleiva retsepte saab võistlusele esitada oktoobri lõpuni. Parima leiva võtab Leibur tootmisesse ning toode täiendab uuel aastal poelettide sortimenti üle Eesti.

Esmakordselt eelmisel aastal korraldatud konkurss “Leiburi Leivategu” käivitub taas eesmärgiga otsida üles parim kodus küpsetatud rukkileib ning viia see laiema tarbijaskonnani.

“Eesti vanima leivaküpsetajana peame oma auasjaks kohaliku leivakultuuri edasikandmist. Leiva küpsetamine kodus on Eestis väga levinud traditsioon ning nagu näitas eelmise aasta konkurss, siis kohalike koduleivaküpsetajate meisterlikkus on väga kõrgel tasemel. Näeme koduleiva küpsetajates eelkõige koostööpartnereid ja leivakultuuri edendajaid, kelle loomingut soovime “Leivateo” võistluse abiga Eesti rahvale esitleda,” ütles Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka.

“Leiburi Leivategu 2012” võitja Triin Kuusi sõnul on Leiburi algatus koduleivaküpsetajatele väga heaks motivatsiooniks oma oskusi lihvida ning suurepäraseks võimaluseks pääseda laiale turule. “Tänu eelmise aasta võidule saab nüüd terve Eesti minu ehk “Triinu rukkileiba” maitsta. Ootan pikisilmi selle aasta võiduleiba, et näha mille poolest ta minu omast erineb ja kuidas tarbijatele meeldib,” ütles Triin Kuus.

Leiburi turundusjuhi Annika Oja sõnul saavutas “Triinu rukkileib” poole aastaga turul kindla positsiooni, tootel on stabiilne tarbijaskond ning vaatamata uuele konkursile selle tootmine jätkub. “Loodame, et selle aasta võiduleiba ootab ees samasugune edu ning tänu koduleivaküpsetajate ja Leiburi koostööle jõuab Eesti perede toidulauale taas eriline ja maitsev rukkileib,” ütles Annika Oja.

Leibur ootab kõikide koduleivaküpsetajate retsepte kuni 31. oktoobrini. Selleks, et konkursist osa võtta, tuleb saata žüriile omaloominguline rukkileiva retsept koos fotoga Toidutare portaali kaudu aadressil toidutare.ee/leivategu2013, Oma Maitse toimetusele e-posti aadressil omamaitse@kirjastus.ee või postiaadressile Niine 11, 10414 Tallinn. Toote retseptis kasutatud jahudest peab vähemalt 70% olema rukkijahusid. Retsept ei tohi sisaldada tugevaid allergeene nagu muna, piim, soja, mesi ja pähklid. Professionaalidest koosnev žürii valib oktoobri alguses kümme parimat retsepti, mille autorid kutsutakse novembris finaalvõistlusele.

Konkursi „Leiburi Leivategu 2013“ võitjat premeeritakse 1500 euroga ning võiduleib võetakse tööstuslikuks tootmiseks kohandatult Leiburi sortimenti. “Võiduleiva autor saab kaasa rääkida nii leiva nime välja mõtlemisel, pakendi kujunduse loomisel kui ka oma retsepti tööstuslikuks tootmiseks kohandamisel,” selgitas Tiina Rühka.

Eelmisel aastal välja kuulutatud “Leiburi Leivategu 2012” konkursile laekus mitmelt poolt üle Eesti rohkem kui 60 rukkileiva retsepti. “Leiburi Leivategu 2012” finaal toimus 24. oktoobril. Finaali pääsesid leivaküpsetajad Jõhvist, Haapsalust, Türilt, Põltsamaalt, Tartust ja Tallinnast.
Lõppvõistluse žüriisse kuulusid Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka ja tootearendaja Heldi Käär, Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle ja kõik finalistid ise, kes üheskoos valisidki välja ühise lemmikleiva – “Triinu rukkileiva”.

 

Head Uudised GoodNews