1. Avaleht
  2. Äri
  3. LHV pensionifondid ostavad õlletootja Tanker tootmishoone
LHV pensionifondid ostavad õlletootja Tanker tootmishoone

LHV pensionifondid ostavad õlletootja Tanker tootmishoone

LHV pensionifondid omandavad Harjumaal Rae vallas Jüri alevikus paiknevad kolm stockoffice’i tüüpi ärihoonet, mille suurim üürnik on Tankeri õlletehas. Müügileping allkirjastati eelmisel nädalal ja viiakse lõpuni Konkurentsiametilt koondumise loa saamisel.

Tegu on LHV viienda kinnisvara otseinvesteeringuga. „Ärikinnisvara pakub meile varaklassina endiselt suurt huvi. Näeme seda tüüpi otseinvesteeringutes head võimalust mitmekesistada portfelli ja teenida keskmisest suuremat tootlust. Üks otsustavamaid parameetreid on alati kinnisvara asukoht ja usaldusväärsed pikaajalised üürnikud,“ tutvustas LHV investeerimise põhimõtteid fondijuht Kristo Oidermaa.

„Logistika ja piirkonna arengu seisukohast on hoonetel väga hea asukoht vahetult Tallinna-Tartu maantee ja nn Jüri ringi ääres. Lisaks paljudele praegustele logistikakeskustele tuleb piirkonda peatselt Ikea esinduskauplus, mis meie pilgu läbi loob samuti lisaväärtust,“ selgitas LHV Varahalduse kinnisvarainvesteeringute juht Rait Riim.

„Kui seni on LHV ärikinnisvara investeeringute fookuses olnud büroohooned ja rahvusvahelise taustaga suured üürnikud, siis seekordse investeeringu puhul oleme koostööpartner innovaatilistele Eesti väikeettevõtetele, kes vajavad nüüdisaegset ja multifunktsionaalset üüripinda,“ lisas Riim.

Jüri alevikus Kesk tee 10, 10a ja 12 asuvas kolmes stockoffice’i tüüpi ärihoones on kokku u 6400 ruutmeetrit suletud netopinda. Seda tüüpi ärihoonetele on iseloomulik, et samas asukohas paiknevad väikeettevõtte müügisalong, kontor, tootmine ja ladu. Omandatud hoonetest kaks on valminud 2007. aastal ja üks 2019. aastal. Suurimad rentnikud on Tankeri õlletehas ja biotehnoloogiaseadmete tootja Artesyn.

Peale Rae valla ärihoonete kuuluvad LHV pensionifondidele Tallinna kesklinnas asuv Valge maja büroohoone, Tallinna Tehnikaülikooli teaduslinnakus paiknev Microsofti kontorihoone ja Lumi kodu 127 üürikorterit Põhja-Tallinna linnaosas. Tallinnas Mustamäe teel on pensionifondidel ehitamisel veel 164 üürikorterit, mis valmivad 2021. aasta neljandas kvartalis.

LHV pensionifondide kinnisvarainvesteeringute juhi Rait Riimi sõnul on LHV-l kavas oma üürikinnisvaraportfelli veelgi kasvatada. Lisaks Tallinnale otsitakse investeerimisvõimalusi aktiivselt ka Riia ja Vilniuse kinnisvaraturul.

LHV omandas hooned Kesk Estates OÜ-lt ja tehingut vahendas Catella Corporate Finance. LHV-d nõustasid tehingus FORT Advokaadibüroo ja Projector. Kesk Estates OÜ-d nõustas advokaadibüroo LEVIN.

Head Uudised GoodNews