1. Avaleht
  2. Äri
  3. Linkedin kavatseb uute meetodite abil aidata sel aastal 250 000 ettevõtet värbamisel
Linkedin kavatseb uute meetodite abil aidata sel aastal 250 000 ettevõtet värbamisel

Linkedin kavatseb uute meetodite abil aidata sel aastal 250 000 ettevõtet värbamisel

Linkedin kavatseb uute ja olemasolevate palkamismeetodite abil aidata sel aastal 250 000 ettevõtet oskustepõhise värbamisega.

Ettevõte pakub tööotsijatele nii uusi võimalusi oma oskuste demonstreerimiseks kui ka uusi tööriistu tööandjatele kandidaatidega ühenduse võtmiseks, tuginedes nende omandatud oskustele, sealhulgas:

  • Linkedini Oskuste Raja (Skills Path) pilootprojekt – uus viis, kuidas aidata ettevõtetel palgata inimesi konkreetsete oskuste järgi. Skills Path ühendab Linkedini õppekursused koos oskuste hindamistega, et aidata värbajatel leida kandidaate õiglasemal viisil – tuginedes nende tõestatud oskustele. Linkedin katsetab projekti koos erinevate ettevõtetega, kes soovivad laiendada oma värbamispraktikaid, et kaasata paremini mitmekülgsete kogemustega kandidaate, sealhulgas Gap Inc ja Task Rabbit.
  • Uued väljendusrikkad, kaasavad ja isikupärastatud Linkedini profiilifunktsioonid aitavad autentsemalt ja kaasahaaravamalt jagada rohkem teavet enda, oma karjääri ja eesmärkide kohta. Siia alla kuulub videokaanelugu, mis võimaldab tööotsijatel värbajatele oma “pehmeid” oskusi demonstreerida. 75% värbamisjuhtidest leiab, et tavapärane elulookirjeldus on kandidaadi pehmete oskuste hindamisel ebapiisav ja peaaegu 80% leiab, et video on kandidaatide ülevaatamisel muutunud olulisemaks.
  • Laiendatud juurdepääs Linkedini Skills Graphile aitab luua ühtse oskuste sõnavara üksikisikutele, tööandjatele, haridusasutustele ja valitsusasutustele, et parandada tööjõu planeerimist, palkamist ja arenguprogramme.

“Pikalt võeti inimesi tööle vastavalt sellele, mis töö neil enne oli, mis kraad neil oli või kes olid nende tuttavad. See hakkab muutuma. Töötajad mõistavad ja sõnastavad paremini oskusi, mis neil on ja mida nad vajavad, samal ajal kui ettevõtted vaatavad mitte ainult neile tuttavaid omadusi, vaid ka oskusi, mida oma töö tegemiseks omandavad sageli tähelepanuta jäetud kogukonnad. Tahame aidata seda muutust kiirendada,” ütles Linkedini tegevdirektor Ryan Roslansky.

Alates eelmise aasta juunist on Microsoft ja Linkedin aidanud enam kui 30 miljonil inimesel kogu maailmas digitaalsete oskuste juurde pääseda. Alates koondatud vabrikutöölistest kuni jaemüügis töötajate ja veokijuhtideni pöördusid miljonid inimesed pandeemia ajal Git Hubi, Linkedini ja Microsofti veebipõhiste õppekursuste poole, et saada abi valmistumisel kõige nõutumateks ametiteks, nagu näiteks klienditeenindus, projektijuhtimine ja andmete analüüs. Ametlikus Microsofti ajaveebis avaldatud teadaandes teatab ettevõtte plaanidest laiendada 2021. aastal tasuta Linkedin Learningi ja Microsoft Learni kursusi ning soodsaid sertifitseerimisvõimalusi, mis vastavad kümnele kõige nõutumale ametikohale.  

Viimase aasta jooksul oleme näinud, kuidas pandeemia on tabanud inimesi, kes seda kõige vähem kannatavad,” ütles Microsofti president Brad Smith. “Me kahekordistame Linkedini ja kogu Microsofti pingutusi, et toetada kaasavamat oskustepõhist tööturgu, luues rohkem alternatiive, suuremat paindlikkust ja juurdepääsetavaid õppevõimalusi, mis ühendavad need hõlpsamini uute töökohtadega.”

Algatuse raames on Microsoft teinud koostööd mittetulunduslike partneritega, et pakkuda pea 6 miljonile õppijale üldist tuge koos juhendamise, mentorluse ja võrgustike loomisega. Microsoft rakendab neid teadmisi laiemalt ja kuulutab välja uue veebiteenuse Career Connector, mis annab 50 000 tööotsijale võimaluse järgmise kolme aasta jooksul kindlustada töökoha. See keskendub õppijatele, kes on Microsofti mittetulundusühingute ja õppepartnerite kaudu õppinud, keskendudes naistele ja tehnoloogiavaldkonnas tegutsevatele alaesindatud vähemustele.

Head Uudised GoodNews