1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Majandusministeerium käivitas konkursi “Tunnusta ettevõtluse edendajat 2021”
Majandusministeerium käivitas konkursi “Tunnusta ettevõtluse edendajat 2021”

Majandusministeerium käivitas konkursi “Tunnusta ettevõtluse edendajat 2021”

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium käivitas konkursi „Tunnusta ettevõtluse edendajat 2021”, mis on ühtlasi Eesti eelvooruks Euroopa ettevõtlusauhinna konkursile. Osalema on oodatud avaliku, erasektori ja vabakonna asutused, kes on viimase kahe aasta jooksul oma tegevusega parandanud tingimusi ettevõtluse arenguks mõnes Eesti piirkonnas või kogu riigis.

Riik kutsub ettevõtlust edendanud organisatsioone aktiivselt konkursil osalema ja oma ellu viidud või vähemalt 15 kuud kestnud algatusi laiemalt tutvustama. Välja selgitatakse kuni kaks võitjat, kes esitatakse üleeuroopalisele konkursile „Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnad“ (European Enterprise Promotion Awards).

Konkursile on oodatud ettevõtlust ja ettevõtluskeskkonda edendavad projektid kokku kuues eri kategoorias: ettevõtliku vaimu edendamine, oskustesse investeerimine, ettevõtluskeskkonna parandamine ja digisiirde toetamine, ettevõtluse rahvusvahelistumise toetamine, jätkusuutliku ülemineku toetamine ning vastutustundliku ja kaasava ettevõtluse arendamine.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti sõnul on ettevõtlikkus ja parima ettevõtluskeskkonna loomine riigi edu alus: „Pean väga tähtsaks tunnustada neid, kes loovad iga päev parimat ja kestlikku ettevõtluskeskkonda ja edendavad ühiskonnas ettevõtlikku hoiakut. Just ettevõtlus ja ettevõtlikkus loob töökohti ja toob kaasa parema ja jõukama Eesti.“

Kandideerima on oodatud valitsus- ja omavalitsusasutused koos allasutustega, ettevõtluse tugiorganisatsioonid, haridus- ja noorteorganisatsioonid ning kõik teised institutsioonid, sihtasutused ja mittetulundusühendused, kes on oma tegevusega edendanud ettevõtluskeskkonda. Era- ja kolmandast sektorist oodatakse konkursile algatusi, mille puhul on toimunud koostöö avaliku sektoriga.

Võitjaid tunnustatakse auhinnagalal, samuti on nad oodatud „Euroopa ettevõtluse edendamise auhindade” autasustamistseremooniale novembris Sloveenias ja nende algatust tutvustatakse Euroopa ettevõtlusauhindade veebisaidil. „Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnad“ on Euroopa Komisjoni korraldatav konkurss, mille eesmärk on välja selgitada ja tunnustada parimaid algatusi, mis on suunatud ettevõtluse edendamisele.

Konkurss toimub juba 15. korda. Varasematel aastatel on tunnustuse pälvinud mitmed ettevõtlust arendavad projektid, näiteks ettevõtluskonkurss Ajujaht, noortele tüdrukutele suunatud ettevõtlus- ja liidriprogramm Superheroes, e-residentsuse programm ja iduettevõtete ideede käivitaja Garage 48. Möödunud aastal võitsid ettevõtluse edendaja tiitli Merkuuri projekt „Mobiilsed töötoad“, mis võitis ka Euroopa konkursil, ning laste ja noorte loovuskiirendi Vivita.

Projektide esitamise tähtaeg on 16. aprill.

Head Uudised GoodNews