1. Avaleht
  2. Äri
  3. METALLITÖÖSTUS I Exmet Servicesi käive kasvas 10 miljoni euroni
METALLITÖÖSTUS I Exmet Servicesi käive kasvas 10 miljoni euroni

METALLITÖÖSTUS I Exmet Servicesi käive kasvas 10 miljoni euroni

Aasta alguses Eesti suurima metalliettevõttega Exmet Grupp liitunud metallkonstruktsioone tootev Tavepro, uue ärinimega Exmet Services, investeeris seadmetesse ning kasvatas uute teenustega käivet 10 miljoni euroni.

Exmet Servicesi tegevjuhi Taavi Vesiaidi sõnul võimaldas liitumine Exmet Grupiga kiiremat kasvu ja paremaid ekspordi väljavaateid. Üle 3 miljoni euro suuruse investeeringu toel soetati laserlõikuse- ja lehepainutuspink ning plasma-, gaasilõikus- ning profiilitöötluspink, viies masinapargi komplektsuse tasemele, mida Eesti konkurentidel pakkuda ei ole.

„Nende nelja uue seadmega suudame Eesti projekteerijatele ja ehitajatele pakkuda senisest nutikamaid, säästlikumaid ja mõistlikumaid metallilahendusi, mida varasem masinapark ei võimaldanud pakkuda,“ selgitas Vesiaid. „Eelistame klientidega alati silmast silma kohtuda, et näidata, milliseid võimalusi uued seadmed metallitöötlemisel pakuvad, kuid peame seadmete võimekusest veelgi tähtsamaks teenuse kvaliteedi ja klientide rahulolu pidevat kasvu.”

Taavi Vesiaidi sõnul on uutesse seadmetesse ja teenustesse investeerimine ennast sedavõrd õigustanud, et lähitulevikus nähakse end regiooni ja metallisektori suurima tootjana. Lisaks käibekasvule on kahekordistunud ka töötajate arv – kui eelmisel aastal töötas ettevõttes 26 inimest, siis 2020. aasta lõpetatakse 58-liikmelise meeskonnaga.

Varem tegeles ettevõte vaid ehituslike metallkonstruktsioonide tootmisega, mis oli suhteliselt väikse lisandväärtusega ja toodete gabariitide tõttu keeruline väljapoole Eestit transportida. „Uute seadmetega lisandunud laserlõikus ja automaatne profiilitöötlus võimaldavad teha metallist tooteid, mida on lihtsam ja madalamate kuludega eksportida,” rääkis Vesiaid.

Exmet Servicesi tehases toodetud metalltooted on jõudnud Soome, Rootsi ja Läti erinevatele ehitusobjektidele alustades sildadest ning lõpetades suurte laohoonetega. Järgmiseks aastaks on raamlepingud sõlmitud eksporditavatele toodetele ka Rootsi ja Šveitsi.

Peamised Exmet Servicesi aastalõpu majandusnäitajad võrreldes 2019. aastaga:

*Käive kasvas 5,2 miljonilt eurolt 10 miljoni euroni
*Investeeringute maht oli 2020. aastal 3,4 miljonit eurot (2019. aastal oli see 100 000 eurot)
*Ekspordikasv 376 000 eurolt 3 miljoni euroni
*Töötajate arv kasvas 26-lt 58 töötajani
*Metalltoodete maht kuus 700-1000 tonni

Head Uudised GoodNews