1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. MOBIILSED TÖÖTOAD I Eesti ettevõtlusprojekt nimetati Euroopa parimaks
MOBIILSED TÖÖTOAD I Eesti ettevõtlusprojekt nimetati Euroopa parimaks

MOBIILSED TÖÖTOAD I Eesti ettevõtlusprojekt nimetati Euroopa parimaks

Eile Berliinis toimunud Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnatseremoonial nimetati ettevõtlusoskustesse investeerimise kategoorias Euroopa parimaks projektiks Eesti ettevõtte Merkuur OÜ projekt „Mobiilsed töötoad“.  Peaauhind anti ettevõtluse edendamise eest Prantsusmaa projektile „Le Portail Du Rebond“, mis arendab veebikeskkonda raskustes ettevõtjatele.

Merkuuri meeskond on välja arendanud liikuvad tehnoloogia õppeklassid, milles korraldatakse noortele teaduse, tehnoloogia ja inseneeria töötubasid. Liikuvates õppeklassides saab iga õpilane panna proovile oma insenerioskused, katsetada erinevaid töövõtteid ja -vahendeid ning valmistada erinevaid tooteid.

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siemi sõnul on tegemist väga olulise algatusega, et viia noorteni tehnoloogia ja ettevõtlusega seotud õpikogemus ja suurendada noorte karjääriteadlikkust tuleviku erialade valikul. „Merkuuri meeskonnal on väga oluline roll, et noored innustuksid teaduse, tehnoloogia ja inseneeria valdkondade võimalustest ning looksid tulevikus selliseid tooteid ja teenuseid, millega saaks ka maailma vallutada,“ lisas Siem.

Mobiilsete töötubade projekti eestvedaja Lauri Soosaar rõõmustas tunnustuse üle ning ütles, et tal on hea meel, et algatust on ka Euroopas märgatud.  “Meil on olnud suur rõõm pakkuda noortele võimalust õppida liikuvas tehnoloogia õppeklassis ning innustada noori olema loovad ja ettevõtlikud. Oleme tänulikud, et meie tegevusi on märgatud ja tunnustatud,” ütles Soosaar.  

Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnaga tunnustatakse edukaid tegevusi ja algatusi, mis loovad uusi võimalusi ettevõtluse arendamiseks nii siseriiklikul kui rahvusvahelisel tasandil. Euroopa tasandil on Eesti projekt kategooria võidu saanud varasemalt kahel korral: 2017. aastal majandust ja rahatarkust õpetava rollimängu „Ettevõtlusküla“ eest ning 2015. aastal kiirendi „Gamefounders“ eest. Lisaks on Euroopa konkursil esile tõstetud e-residentsuse programmi, e-majandusaasta aruannet ja Äriregistri ettevõtjaportaali.

Head Uudised GoodNews