1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Monese ja Mastercard alustasid Euroopas strateegilist partnerlust
Monese ja Mastercard alustasid Euroopas strateegilist partnerlust

Monese ja Mastercard alustasid Euroopas strateegilist partnerlust

Eesti juurtega pangandus-teenuste osutaja Monese alustas Mastercardiga mitmeaastast strateegilisest partnerlusest, mille raames saab Monesest üks Mastercardi väljastaja. Uus partnerlus Mastercardiga annab Monese klientidele juurdepääsu Mastercardi ülemaailmsele võrgustikule, võimaldades neil maksta miljonites asukohtades üle maailma, kus Mastercardi aktsepteeritakse.

Paljud Monese kliendid töötavad või elavad sünniriigist erinevas Euroopa riigis ning seetõttu ei ole suurpangad neid hästi teenindanud. Kahe ettevõtte eesmärk on tagada nendele klientidele juurdepääs pangateenustele ja elektroonilistele maksetele ning pakkuda Monese mobiilirakenduse kaudu valdkonna juhtivaid kaardifunktsioone ja uuenduslikke maksevõimalusi.

Monese asutaja ja tegevjuhi Norris Koppeli sõnul aitab märkimisväärne tehing arendada edasi Monese ambitsioonikat lokaliseerimisstrateegiat ja annab hea stardipositsiooni Suurbritannia ja Euroopa turgudel kasvamise järgmiseks etapiks. „Oleme pühendunud oma klientidele kohalike finantskogemuste pakkumisele Euroopa turgudel, samuti muudame rahaasjade haldamist lihtsamaks neile, kellele traditsioonilised pangad on varem selja pööranud,“ rääkis Koppel.

Mastercardi Euroopa president Mark Barnett avaldas lootust tuua partnerluse käigus finantssüsteemi rohkem inimesi, kuna Monese suurendab jätkuvalt oma kohalolekut kogu Euroopas. Barnett lisas, et ka Mastercard on pühendunud kaasamata klientide toomisele digitaalsesse ja finantsmajandusse ning neil on hea meel seda visiooni Monesega jagada.

Sel aastal on Monese loonud kaks uut kohalikku riigipõhist IBANi kontonumbrit ja mitmel Euroopa turul sularaha lisamise võimaluse. Juulis pakkus Monese esimese Euroopa neopangana klientidele Prantsuse IBANi kontonumbreid. Kohalikud IBANi kontonumbrid võimaldavad nende riikide klientidel teha kohalikke tehinguid, näiteks saada palka otse Monese kontodele, sest tööandjad ei aktsepteeri alati välismaiseid IBANi kontosid.

2020. aasta juulis kahekordistas Monese oma sularaha lisamise võrgustikku, jõudes Paysafe’iga partnerluse kaudu tuhandetesse uutesse asukohtadesse Euroopas. Sularaha lisamise võimalus on teine põhiomadus, mida kliendid oma põhikontolt ootavad. Koostöös postkontori ja PayPointiga Suurbritannias on Monese loonud ühe suurimatest sularahavõrgustikest Euroopas, mis võimaldab Monese klientidel lisada sularaha enam kui 87 000 asukohas.

Ettevõttel on nüüd üks suurimaid kohalike IBANi numbrite kogusid ja parimaid sularaha lisamise võimalusi Euroopas ning lähikuudel plaanitakse Euroopas kasutusele võtta täiendavaid IBANi kontonumbreid.

Head Uudised GoodNews