1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Musarov: „Eesti – see on äri jaoks ideaalne koht
Musarov: „Eesti – see on äri jaoks ideaalne koht

Musarov: „Eesti – see on äri jaoks ideaalne koht

Tehes kokkuvõtte 20-aastasest tegevusest, tunnistas ettevõte AS Uvic juht Aleksander Musarov, et vaatamata probleemidele on Eestis loodud peaaegu ideaalsed tingimused äri arendamiseks.

„Kui Uvici meeskond 20 aastat tagasi asus kõige lihtsamate seadmetega pelmeene tootma, siis oli vähe neid, kes uskusid, et sellest võib välja kasvada regionaalses tähenduses suur ettevõte,“ räägib AS Uvici juhatuse esimees Aleksander Musarov. „Ja praegu me tunnistame, et oma edu eest oleme paljuski tänu võlgu neile äritegevuse arendamise tingimustele, mis on loodud Eestis.“

Läbipaistev ettevõtluskeskkond, järelevalveasutuste selge ja prognoositav käitumine, arusaadav maksustamispoliitika, kohalike omavalitsuste asutuste avatus – kõik need on Musarovi sõnul faktorid, mis olulisel määral eristavad Eestit naaberriikidest.

„Mul on suur kogemus asjaajamises erinevates riikides. Kuid ei Venemaal, Lätis ega Leedus pole Eestile iseloomulike konkurentsieeliseid. Just nimelt sellepärast suuname me oma peamised investeeringud endiselt tootmise arendamisse Jüris ja seome kõik oma lootused just nimelt selle tehasega,“ märgib AS Uvic juht.

Samas on tema sõnul ka mitmeid probleeme, milleks vхib pidada ka pingelisi suhteid idanaabriga. Vahetult enne Pronkssхduri teisaldamist investeeris Uvic ekspordiks suunatud tootmisesse kьmneid miljoneid kroone, kuid seoses suhete jдrsu halvenemisega Venemaaga tuli ambitsioonikatest plaanidest loobuda.

„Praegu kasvatame me jälle eksporti, mille osakaal kogumahust ulatub 50%-ni. Ja tahaks väga loota, et meid ei oota ees ebameeldivad üllatusi“ teeb Aleksander Musarov kokkuvõtte.

Head Uudised GoodNews