1. Avaleht
  2. Toode
  3. Nutikas koeravilla on kogunud juba üle 70 000 euro
Nutikas koeravilla on kogunud juba üle 70 000 euro

Nutikas koeravilla on kogunud juba üle 70 000 euro

KoeravillaSel kevadel peamiselt rikastele välisturgudele müügile jõudev ainulaadne nutilahendustega koeravilla on saanud juba enam kui 70 000 eurot eestlaste investeeringuid.

Nutikaid koeravillasid tootva ettevõtte DM Assembly Line juhi Hegert Lepiku sõnul on eesmärgiks seatud 100 000-eurone investeering tänaseks juba peaaegu saavutatud. “Kuigi toode ise on suunatud pigem suurtele ja jõukatele välisturgudele, on tegemist siiski Eesti asjaga ja seetõttu tahtsimegi pakkuda ka siinsetele inimestele võimalust hakata globaalse ettevõtte osanikuks ning saada osa selle käekäigust,” selgitas Lepik, miks pandi 12,47 protsenti ettevõttest pakkumisele läbi osaluspõhise ühisrahastusplatvormi Fundwise.

Kohalike investorite abiga kaasatud kapitali kasutatakse Lepiku sõnul aktiivseks laienemiseks ning investoritele plaanitakse seejuures jaotada 50 protsenti eelmise kalendriaasta kasumist. Oma osaluse soetamiseks on Lepiku sõnul kõigil soovijatel aega veel reede südaööni.

Fundwise ühe asutaja Henri Laupmaa sõnul on tegemist ainulaadse disainiprojektiga, millel on selge visioon ja võimekus selle teostamiseks. “Meil on hea meel sellele ka omalt poolt hoogu anda,” kinnitas Laupmaa.

Eestis leiutatud ainulaadne koeravilla on varustatud kõigi tänapäevaste targa maja lahendustega alates äpiga juhitavatest heli-, valgustus- ja küttesüsteemidest kuni neljajalgse sõbraga videokõnede pidamise võimaluseni. Lisaks saab majja paigaldada ka automaatse söötmis- ja jootmissüsteemi või soojendusega voodi. Koeravillades kasutatakse samu tehnoloogilisi lahendusi nagu kaasaegsetes eramajades ning nende sisutus ja detailid on niisama läbimõeldud nagu luksusmööbel. Koeramajade hinnad algavad 3000 eurost ning mida rohkem tehnikalisasid, seda kallim hind.

Fundwise pakub ettevõtetele alternatiivi pangalaenu asemel kaasata vajalikku lisakapitali ning investoritele hakata osanikuks kasvavates Eesti ettevõtetes. Kokku on platvormi kaudu erinevad ettevõtted saanud enam kui pool miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews