1. Avaleht
  2. Majandus
  3. OTSITAKSE PARIMAID! Eesti Tööandjate Keskliit otsib parimat praktikavõimalusi pakkuvat ettevõtet
OTSITAKSE PARIMAID! Eesti Tööandjate Keskliit otsib parimat praktikavõimalusi pakkuvat ettevõtet

OTSITAKSE PARIMAID! Eesti Tööandjate Keskliit otsib parimat praktikavõimalusi pakkuvat ettevõtet

tööEesti Tööandjate Keskliit kuulutab välja Parima praktikakoha konkursi, mille eesmärk on tunnustada neid Eesti ettevõtteid, kes panustavad märkimisväärselt kutseõppurite ja üliõpilaste praktika korraldusse.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul väärivad esile tõstmist need Eestis tegutsevad tööandjad, kes pakuvad järjepidevalt ja tähelepanuväärsel moel kutseõppuritele ja tudengitele praktikavõimalusi või töökohapõhist õpet, aidates nõnda kaasa koolihariduse ja reaalse tööturu vajaduste lähendamisele.

„Igal aastal peavad kümned tuhanded kutse- ja üliõpilased hariduse omandamiseks läbima praktika mõnes ettevõttes. On nii õppurite kui ka nende tulevaste tööandjate huvides, et praktika oleks koht, kus noored saavad uusi oskusi ja kinnistavad õpitut, et olla pärast kooli lõpetamist valmis õpitud erialal tööle asuma,” ütles Tamsar.

Tamsare sõnul annab parimate praktikakohtade konkurss ettevõtjatele kindla signaali, et heade töötajate nimel tasub pingutada. „Parimate praktikakohtadena tunnustatud ettevõtetel on kogemusi, mida teiste tööandjatega selles vallas jagada. Samas näitavad nad end vastutustundlike tööandjatena, kes panustavad märkimisväärselt aega, energiat ja ka raha tööjõu järelkasvu arendamisse,“ lisas ta.

Ettevõtted, kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid ja kõrgkoolid on oodatud konkursile kandidaatidena üles seadma ettevõtteid ja sihtasustusi, kes on 2015. aasta jooksul oma organisatsioonis läbi viinud praktikat või õpipoisiõpet. Konkursil osalemiseks tuleb täita Eesti Tööandjate Keskliidu kodulehel asuv ankeet ja saata see meiliaadressile employers@employers.ee 17. veebruariks.

Võitjad valib viieliikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar, Haridusministeeriumi kantsler Janar Holm, Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE tegevjuht Ene Olle, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tööstus- ja haridusvaldkonna juht Pille Meier ja Tallinna Teeninduskooli direktor Meeli Kaldma. Võitjad kuulutatakse välja märtsikuus.

Tööandjate keskliit valib parimad praktikakohad kolmes kategoorias

Parima praktikakohana tunnustatakse üht tööandjat, kes paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel ning panustab kvalifitseeritud tööjõu järelkasvu tähelepanuväärsel moel, kasutades praktikasüsteeme ja –mudeleid, millest teistel on võimalik õppida.

Parima regionaalse praktikakohana tunnustatakse üht tööandjat, kelle tegevus  praktika- ja/või töökohapõhise  õppe kohtade pakkumisel edendab tähelepanuväärsel moel regionaalset koostööd kvalifitseeritud tööjõu järelkasvu koolitamisel.

Parima väikeettevõttest praktikakohana tunnustatakse üht kuni 49 töötajaga tööandjat, kelle tegevus  praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega.

praktikakoht

Head Uudised GoodNews