1. Avaleht
  2. Majandus
  3. PÄIKESEENERGIAL TÖÖTAV KONSUM! Coop avas täna esimese päikeseenergial töötava Konsumi
PÄIKESEENERGIAL TÖÖTAV KONSUM! Coop avas täna esimese päikeseenergial töötava Konsumi

PÄIKESEENERGIAL TÖÖTAV KONSUM! Coop avas täna esimese päikeseenergial töötava Konsumi

Illimari Konsum
Illimari Konsum

Täna avas Coop Põlvamaal Ahjas päikeseenergial töötava Konsumi ning on viimase kümne päeva jooksul juba kolmas avatud kauplus Eesti suurimal toidu- ja esmatarbekaubanduse grupil. Kaupluse nimeks saab Illimari Konsum.

Coop Põlva juhi Peeter Urmani sõnul on tegemist Eesti esimese päikeseenergial töötava Coopi kauplusega. „Oleme uue kaupluse avamisel pidanud silmas eelkõige keskkonnasäästlikkust ning lisaks taastuvenergiale on näiteks hoone ehitusel kasutatud kohalike tootjate materjale,“ täpsustas Urman.

Nullist ehitatud ning 350 ruutmeetrise müügipinnaga Konsumis tuleb müügil üle 5000 erineva toote ning tööd saab seal kaheksa inimest. „Piltlikult öeldes oleme ujunud vastuvoolu, sest kui suur osa Eestist linnastub üha rohkem, siis Illimari Konsumi avamine on risti vastupidine käik,“ lisas Urman. Coop Põlva juhi sõnul jääb kauplus lisaks kohalikule klientuurile Tartu-Räpina maantee ääres mugavalt kasutamiseks ka neile, kes teel Räpinasse, Setomaale vm. Viimastele pakub suurt lisandväärtust ka samas hoones avatav kohvik.

Lisaks täna avatud Konsumile avas Coop möödunud nädalavahetusel Tartus Kvartali keskuse koos Maksimarketiga ning Jõgeval Pae Konsumi ja E-Ehituskeskuse.

Head Uudised GoodNews