1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Paindlik töö toob tippu rohkem naisjuhte
Paindlik töö toob tippu rohkem naisjuhte

Paindlik töö toob tippu rohkem naisjuhte

Regus3Eestis jõuab järjest rohkem naisi ettevõtete juhatustesse ja nõukogudesse. Ülemaailmse tööpaikade pakkuja Reguse viimase uuringu andmetel väitis 30% ettevõtetest, et nende juhatuses on rohkem kui üks naine. See on selge edasiminek võrreldes kahe aasta taguse 20%-ga.

Naised kombineerivad oma tööelu siiani kodu ja pere eest hoolitsemisega palju tõenäolisemalt kui mehed . Kui üle maailma märkis 37% vastajatest, et nende ettevõtte juhatustes pole üldse naisi, on viimase uuringu andmetel Eesti firmad naistöötajatele võimaluste loomisel teistest maha jäänud – siin pole 47% ettevõtetes naised juhatuse tasemel esindatud.

Uuring, mis kaardistas rohkem kui 20 000 tippjuhi ja firmaomaniku arvamused 95 riigis, leidis ka, et Eestis oli üle veerandi (27%) vastajatest nõus, et nende sektoris on naiste hulk juhatustes suurenemas.

Paindlik töö on mootoriks, mis võimaldab järjest rohkematel naistel juhtrolli astuda. Kaasavate töökeskkondade arendamisega tegelev mittetulundusühing Catalyst kinnitab oma uuringuga, et paindlikku tööd pakkuvates firmades pürgib rohkem naisi juhtkohtadele võrreldes firmadega, mis paindlikku tööd ei paku.

Reguse uuring leidis veel, et:

•    Ainult 13% vastajatest leidis, et nende sektoris on juhatustes olevate naiste arv vähenemas;
•    50% ettevõtetest polnud juhatuses kaks aastat tagasi üldse naisi.

“Arvestades seda, et IMFi andmetel võib naiste tööhõive 70% võrra suurendamine tõsta SKPd inimese kohta 5%, on olulisem kui kunagi varem, et firmad julgustaksid naisi läbi „klaaslae“ murdma. See pole üllatav, et järjest rohkem naisi näeb paindlikku tööd võtmetegurina oma juhiambitsioonide elluviimisel ning kuna me näeme üle maailma järjest rohkem naisi tippu jõudmas, on ettenägelikel firmadel, mis selle teemaga tegelevad, kahtlemata õnnelikum ja paremini rakendatud naistööjõud ning sellest tõuseb neile ka rahalist kasu,” kommenteeris Reguse Baltimaade asepresident Ruud Doogen uuringut.

Head Uudised GoodNews