1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Pakutavad palgad kasvasid 2022. aasta esimeses pooles 9%
Pakutavad palgad kasvasid 2022. aasta esimeses pooles 9%

Pakutavad palgad kasvasid 2022. aasta esimeses pooles 9%

Töökuulutustes pakutav keskmine brutopalgavahemik oli esimesel poolaastal 1316–1775 eurot, mida on 9% rohkem kui 2021. aastal samal ajal, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika. Võrreldes 2019. aasta sama ajaga, on pakutav palk viimase kolme aasta jooksul tõusnud 25%.

2022. aasta esimeses pooles oli tippspetsialistidele ja keskastmejuhtidele suunatud tööpakkumiste keskmine pakutav palgavahemik 1853–2553 eurot. Keskastmespetsialistide ja kontoritöötajate tööpakkumiste keskmine pakutav palk oli 1540–2232 eurot ning oskustöölisi ja kutsetöötajaid värbavatel tööpakkumistel 1370–1838 eurot. Teenindus- ja müügitöötajatele pakutavad palgad algasid 997 eurost ja ulatusid 1254 euroni.

Pakutava palga kasv on olnud laiapõhjaline ehk kasvanud läbi kõikide ametirühmade. Viimasel aastal on kõige enam ehk 13% kerkinud pakutav palk tööpakkumistel, mis on suunatud oskus- ja kutsetöötajatele, spetsialistidele ning ka abitöötajatele.

Kõrgeimad pakutavad palgad ulatusid 10 000 euroni

Tööandjad avaldasid käesoleva aasta esimeses pooles CVKeskus.ee tööportaalis ka tööpakkumisi, kus pakutav palk ulatus isegi 10 000 euroni.

Sellised kõrgepalgalised tööd, kus pakuti enam kui kahekordset Riigikogu liikme töötasu, olid suunatud tervishoiu-, müügi-, infotehnoloogia- ja kinnisvarasektori tippspetsialistidele nagu arst, müügijuht, kinnisvaramaakler ja vaneminsener.

Lisaks kutsuti toitlustus- ja ehitussektori töötajaid keskmisest märksa kõrgema pakutava palgaga kandideerima ka välismaal asuvatele ametikohtadele.

Avaliku palgaga tööpakkumistele kandideeriti keskmiselt 63% rohkem

„Töötasu on endiselt üks olulisemaid tegureid, mis mõjutab töövõtjate kandideerimisotsust ning puuduliku palgainfoga tööpakkumistele ei taha paljud kandideerijad oma aega raisata,“ sõnas CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt ja lisas, et avaliku töötasuga tööpakkumistele kandideeriti keskeltläbi 63% rohkem.

Seega on pakutava palga avalikustamine lihtsaim viis suurendada töövõtjate huvi pakutava töö vastu. Lisaks avalikule töötasule, suurendas märgatavalt kandideerijate arvu ka kaugtöö võimaldamine, mis kergitas kandideerimishuvi 40%.

  • Pakutava palga statistika pärineb 21 208 avaliku palgaga tööpakkumiselt.
Head Uudised GoodNews