1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Parimateks ettevõtluse edendajateks valiti Superheroes ja puitmajaliit
Parimateks ettevõtluse edendajateks valiti Superheroes ja puitmajaliit

Parimateks ettevõtluse edendajateks valiti Superheroes ja puitmajaliit

Žüriiliikmed ning osalejad

Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna Eesti eelvooru „Tunnusta ettevõtluse edendajat 2018“ võitjaiks osutusid žürii hinnangul noortele tüdrukutele suunatud ettevõtlus- ja liidriprogramm Superheroes ning Eesti puitmajasektori ekspordile innustaja Eesti Puitmajaliit.

Ettevõtluse edendajate konkursiga tunnustatakse edukaid tegevusi ja algatusi, mis parendavad ettevõtluse tugisüsteemi, inspireerivad ja julgustavad ettevõtjaid arenema.

Žürii esimehe majandusarengu asekantsler Viljar Lubi sõnul oli raske teha valikut mitmete väga oluliste ja mõjukate, ent samas erinevate algatuste vahel. Tänavu osales võistlusel üheksa projekti.

„Žürii otsuse puhul sai võitjate valimisel määravaks algatuse mõjusus, originaalsus ja ülekantavas,“ ütles Lubi. „Superheroes puhul tooksin välja metoodilist ja mitmekülgse sisuga tegevusi tüdrukute ettevõtlikkuse kasvatamisel. Puitmajaliit on oma tegevustega andnud märgatava panuse, et Eesti on tõusnud juhtivaks puitmajade eksportööriks Euroopas.“

Superheroes on ingliskeelne ettevõtlus-ja liidriprogramm 13–17-aastastele tüdrukutele, kes tahavad olla julgemad, enesekindlamad ja iseseisvamad, et oma unistused teoks teha ja maailma muuta. Programm toob igal aastal kokku inspiratsioonikõnelejad, koolitajad ja mentorid eesmärgiga kaheksa kuni kümne töötoa käigus anda noortele uusi inspireerivaid eeskujusid, teadmisi ja oskusi olla enesekindlam, ettevõtlikum, iseseisvam ja avatum ning rakendada õpitut tiimina valitud projekti raames.

Superheroes programmi asutaja ja juht Eva K. Ponomarjov ütles, et konkursi võit on kõigi võimsate eeskujude ja 100 ettevõtliku tüdruku võit, kes Superheroes programmis on osalenud.

„See on meie kingitus Eestile, 100 uut eeskuju ja tulevast Eesti edendajat. Eraldi tahaks tänada Ursula Roosmaad, Briti Nõukogu Eesti esinduse juhatajat ja hindamatut hooandjat Superheroes’i programmile. Me oleme Euroopasse minekuks valmis,“ rääkis Ponomarjov.

Võidutiitlit jaganud Eesti Puitmajaliitu tunnustati projekti eest, millega liit soovib puitmajasektorit arendada oma valdkonna tugevaimaks ekspordivõrgustikuks Euroopas. Eesti puitmajaklaster on süstemaatiliselt tegelenud sihtturgude info kaardistamisega, turule sisenemist toetavate tegevuste koordineerimisega, ettevõtete kompetentse arendavate seminaride ja konverentside korraldamisega ning ettevõtete tooteid arendavate ühistegevuste ellu viimisega. Algatuse tulemusel on sektor läbi  rahvusvahelistumise suunaga ühisturundus- ning arendustegevuste ellu viimise saavutanud tiitli Euroopa nr 1 puitmajade eksportöör ning tervikuna heal tasemel toimiva sektori ettevõtete omavahelise koostöö ning võrgustiku.

Eesti Puitmajaliidu juht Lauri Kivil ütles, et tema jagaks tunnustuse laiali kõigile puitmajaklastri loonud ettevõtetele, kes suutsid näha sektori tugevust koostöös, mitte konkurentsis.

“Selle baasilt on kasvanud välja puitmajasektori maine, ekspordi edulood ning väga tihe koostöövõrgustik. Tervikuna on see tunnustus kogu klastrite programmile, mis on aidanud arendada mitmeid Eesti ettevõtlussektoreid,” märkis Kivil.

Konkurss „Tunnusta ettevõtluse edendajat“ toimus 12. korda. Varasematel aastatel on Euroopas edukad olnud näiteks Ettevõtlusküla, Gamefounders, e-majandusaasta aruanne ja mitmed teised ettevõtlust edendavad algatused.

Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2018 Eesti eelvooru žüriisse kuulusid MKM majandusarengu asekantsler Viljar Lubi, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, EBS-i professor Tiit Elenurm, EAS-i juhatuse esimees Alo Ivask, Rahandusministeeriumi regionaalala asekantsler Kaia Sarnet ning Teenusmajanduse koja esindaja Evelyn Sepp.

Head Uudised GoodNews