1. Avaleht
  2. Majandus
  3. RAHVA LEMMIK! Äpikonkursi võitis Elisa Raamat
RAHVA LEMMIK! Äpikonkursi võitis Elisa Raamat

RAHVA LEMMIK! Äpikonkursi võitis Elisa Raamat

Parim Mobiilirakendus 2016Täna kuulutati välja konkursi „Eesti parim mobiilirakendus 2016“ võitjad ning Elisa Raamat pälvis seal Rahva Lemmiku tiitli.

„Elisa lugemisäpp võitis Rahva Lemmiku tiitli, kuivõrd pea kolmandik kõikidest Facebookis antud parima mobiilirakenduse konkursi häältest kogunes just Elisa Raamatu äpile,“ rõõmustas Elisa uute teenuste juht Kertu Kriisk.

Kertu Kriisk tõi välja, et auhindasid jagati äpikonkursil mitmes erinevas kategoorias, näiteks suurima rahvusvahelise potentsiaaliga ja kõige innovaatilisemale mobiilirakendusele. Parima mobiilirakenduse peaauhinna võitis sel korral Pipedrive.

Riigi Infosüsteemi Ameti korraldatud konkursil osalev Elisa lugemisäpp Elisa Raamat on unikaalne, ühe kuutasu eest piiramatult eestikeelset kirjandust pakkuv rakendus, mida on tänaseks Androidi ja iOS kasutajad alla laadinud juba üle 30 000 korra.

„Tavaelus jälgivad inimesed oma sõprade tegemisi meeleldi läbi Facebooki, sarnane sotsiaalne tegur on ka meie raamatuäpis –  kasutaja näeb, milliseid raamatuid loevad tema Facebooki sõbrad ning isegi seda, mida loevad teised äpi kasutajad. Lugejad saavad reaalajas omavahel lugemismuljeid vahetada ning anda soovitusi ja hinnanguid loetud raamatutele. Niimoodi saab enda jaoks avastada nii uusi lemmikuid kui ka miks mitte –  uusi sõpru,“ iseloomustas uutmoodi lugemist Elisa uute teenuste juht Kertu Kriisk.

Elisa Raamatu lugemisrakendus ongi saanud oma lihtsa kasutusviisi ja kättesaadavuse poolest digilugemise trendi suunanäitajaks ja omaette lugemistüpaaži loojaks. „Näiteks kasutab digilugeja lugemiseks hetki, mil harjumuslikult raamatut kätte ei võtakski –  igasugustel ootehetkedel, mil ta muidu lihtsalt aega surnuks lööks. Lisaks on selgunud, et moodne lugeja peab digilugemise eeliseks tõsiasja, et kodus jääb raamatu riiulitele rohkem ruumi, kuid see-eest on „tasku“ alati raamatuid täis,“ kirjeldas Kertu Kriisk digilugeja profiili.

Elisa Raamatu edukuse taga on kindlasti seegi, et lugemisäppi saavad kasutada kõikide operaatorite kliendid ehk lugemisteenus ei ole kitsendatud ainult Elisa klintidele, vaid kasutuseks mõeldud mobiilioperaatorist sõltumata.

Head Uudised GoodNews