1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Rahvas hääletas e-poed pingeritta
Rahvas hääletas e-poed pingeritta

Rahvas hääletas e-poed pingeritta

Teist aastat järjest toimunud konkursil „Eesti rahva lemmik e-pood“ pälvis esikoha taas Weekendshoes.ee ligi 2200 häälega.

„Weekendshoes.ee põhineb kodumaisel kapitalil, kuid tegutseb tublilt üle Baltikumi ja on üks suuremaid jalatsimüüjaid,“ kommenteeris Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät. „Lisaks on nad väga teadlikud tarbijate ootustest, pakkudes kiiret tarnet, lihtsat tagastust ja kvaliteetset klienditeenindust. Samuti on rakendatud uuenduslik lahendus “kliki ja proovi”, mis võimaldab kliendil kaupa enne ostu sooritamist mugavalt proovida.“

Konkurssi, millel osalesid 186 e-poodi, korraldas Eesti E-kaubanduse Liit koostöös uudisteportaaliga Delfi selleks loodud erikeskkonnas. Iga inimene sai hääle anda vaid ühe korra ja otsustada, millise parameetri alusel langetab valiku – kas näiteks klienditeeninduse, kiire tarne, soodsate hindade, meeldiva disaini, tagastusprotsessi lihtsuse või millegi muu järgi.

Kui eelmisel aastal külastas erikeskkonda üle 70 000 inimese, siis sel aastal juba ligi 105 000 inimest, kellest 12 000 osalesid hääletusel.

E-kaubandus on Eestis plahvatuslikult kasvanud. Eelmisel aastal kerkis e-ostlemise käive 2,5 miljardi euroni, kasvades aastaga üle 50%. Eesti Panga andmetel oli möödunud aasta neljandas kvartalis e-ostu keskmine suurus 42 eurot.

Euroopa e-kaubanduse tururaport tõstab omakorda esile, et Eestis teeb e-oste hinnanguliselt 76% elanikkonnast. Sellega edestab Eesti tuntavalt näiteks lõunanaabrit Lätit (63%), olles samas „kaalukategoorias“ Soome (78%) ja Prantsusmaaga (78%).

Siinse e-kaubanduse väga kiiret kasvu väljendab ka pakiautomaatidesse saadetud pakimaht. Eesti E-kaubanduse Liit monitoorib koostöös Omniva, Smartposti ja DPD-ga Eesti pakiturgu – eelmisel aastal saabus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.

„Pandeemia on e-ostlejate arvu kiiresti kasvatanud ning ostjad on järjest rohkem harjunud e-kaubanduse eeliste ja võimalustega. Populaarne teenus on näiteks ka „osta kohe-maksa hiljem“, mida soodustab 14-päevane tagastusõigus, mis võimaldab kauba sobivuses enne maksmist veenduda,“ märkis Väät. „Samuti on näha, et e-oste on hakanud tegema ka eakamad inimesed, kes vähendavad seeläbi kontakte. E-poodidest on hakatud palju soetama ka selliseid kaupu, mida varem internetist nii aktiivselt ei tellitud – näiteks toit või ravimid.“

Eestlaste lemmik e-poed 

  1. Weekend Shoes
  2. MT Shop
  3. E-Selver
  4. Tallink
  5. Rimi
  6. Denim Dream
  7. Kaup 24
  8. Kaubamaja
  9. Allo
  10. Breden Kids
Head Uudised GoodNews