1. Avaleht
  2. Äri
  3. Rakvere Mõisavälja teise maja korterite müük läheb juba palju libedamalt
Rakvere Mõisavälja teise maja korterite müük läheb juba palju libedamalt

Rakvere Mõisavälja teise maja korterite müük läheb juba palju libedamalt

Uute kortermajade ehitust nähti Rakveres viimati 13 aastat tagasi, nüüd sinna kaks maja loonud Mõisavälja Kodu juhatuse liikme Taago Pikase sõnul on aga nõudlus korterite järele olemas.

„Esimest maja oli loomulikult raskem müüa, sest paljudel inimestel puudus usk, kas see üldse kunagi valmis saab. Teise maja korterite müük läheb juba palju libedamalt, sest käega katsutav näide esimese maja näol on olemas. Esimeses majas on müümata kaks ühetoalist korterit,“ sõnas Pikas.

Arendaja sõnul loobuti teise maja ehitamisel täielikult ühetoaliste korterite ehitusest, sest nõudlus oli nende järele väga väike. „Ostjate profiile on peamiselt kaks: noored pered ja vanemad inimesed, kes müüdud majast korterisse soovivad kolida. Kõige populaarsemateks korteriteks osutusid kahetoalised ja väiksemad kolmetoalised,“ sõnas Pikas.

Pealinnast kaugemate regioonide arengut pidurdab amortiseerunud elamufond ja seal peavad pangad aitama ettevõtjatel riske võtta. “Innukas ettevõtja tõestas, et hea äriplaaniga saab laenu ka väljaspool Tallinna,” sõnas Bigbanki ettevõtete pangandusüksuse juht Aimar Roosalu.

Mõisavälja Kodu kortereid müüakse 1600-eurose keskmise ruutmeetri hinnaga, mille sisse on arvutatud ka rõdu ja eraldi asuv panipaik. Erinevalt pealinna arendustest kuulub kõikide korterite juurde ka parkimiskoht. Lisaks loodi üldkasutusse 15 parkimiskohta. Rakvere mõistes haruldaseks teeb kortermajad küttesüsteemiks õhk-vesi-tüüpi soojuspumpade kasutamine, sest enamik Rakvere kortermajadest sõltub kaugküttest.

Head Uudised GoodNews