1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. RED DOT I Eesti ettevõtte lahendus võitis maineka disainiauhinna
RED DOT I Eesti ettevõtte lahendus võitis maineka disainiauhinna

RED DOT I Eesti ettevõtte lahendus võitis maineka disainiauhinna

Tänavu pälvis maineka disainiauhinna Red Dot Eesti algupärase disainiga puitmaterjalist sorteerimislahendus Sortaider Container, mis aitab Eesti ettevõtetes läbi viia rohepööret, muutes jäätmete sorteerimise lihtsaks ja mugavaks.

Sortaider Container on pilkupüüdva disainiga tarbija- ja keskkonnasõbralik lahendus, mis on toodetud vineerist. Tegemist on läbi ja lõhki Eesti tootega. „Sortaider Container’ idee ja teostus sündisid konkreetselt kliendi vajadusest. Disainiauhind on parim tunnustus maailma parimale sorteerimislahendusele,” kommenteeris kõrget kvaliteedi- ja disainiauhinda Sortaider OÜ tootedisaini autor Johannes Maltis.

“Kindlasti annab auhind sortimisjaamale lisaväärtust ja on oluliseks argumendiks toote eksportimisel. Lisaks Eesti edasimüüjatele, kelleks on Tootjavastutusorganisatsioon ja Ragn Sells, on meil esindused nii Soomes kui ka Rootsis. Hetkel on läbirääkimised käimas Prantsusmaa ja Saksamaa edasimüüjatega,” märkis ettevõtte tegevjuht Peeter Siim.

Esteetiline ja loodusesõbralik toode on juba leidnud kasutust paljudes Eesti kontorites ja avalikes siseruumides. “Kontoris jäätmete liigiti sorteerimise peamiseks takistuseks oli mugava ja ilusa lahenduse puudumine. Meie tootmispartneril Sortaideril oli konteiner valmislahendusena olemas. Kasutajate tagasisidest kostub ainult kiidusõnu. Eriti tõstetakse esile toote esteetilist välimust, kasutajasõbralikkust ja arusaadavat märgistust koos juhenditega,” ütles Sortaideri edasimüüja Tootjavastutusorganisatsiooni tegevjuht Kristiina Dreimann.

Sortaider on 2019 aastal loodud Eesti disaini- ja tootmisettevõte, mille peamiseks tegevussuunaks on puitmaterjalist jäätmete sorteerimislahenduste loomine.

Head Uudised GoodNews