1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Renault suurendab elektriautode tootmist
Renault suurendab elektriautode tootmist

Renault suurendab elektriautode tootmist

Groupe Renault kiirendab oma strateegilise Drive The Future plaani elluviimist ja investeerib üle miljardi euro Prantsusmaal oma elektrisõidukite tootmise tehastesse.

Prantsusmaa tootmisbaasi tugevdamiseks ja kasvava elektrisõidukite turu rahuldamiseks rajatakse Douaisse teine elektrisõidukite tehas. Lisaks kahekordistatakse Flinsis ZOE tehase tootmisvõimsust. Ceoni elektrimootorite tehase võimsust on plaanis kolmekordistada, lisaks tullakse aastaks 2021 turule uue elektrimootoriga. Maubeuge’s investeeritakse uue põlvkonna Kangoo tootmisse, samas tehases toodetakse näiteks ka elektrilisi Kangoo Z.E tarbesõidukeid.

Renaulti tegevjuht Carlos Ghosn: “Meie investeeringute kiirendamine Prantsusmaal suurendab tööstuspiirkondade konkurentsivõimet ja atraktiivsust. Drive the Futurestrateegilise plaani ja alliansi raames loob Groupe Renault võimaluse elektrisõidukite turu säilitamiseks ja uute säästlike liikumislahenduste arendamiseks.”

Groupe Renault loob võimaluse elektrisõidukite turu säilitamiseks ja uute säästlike liikumislahenduste arendamiseks.

Suure potentsiaaliga elektrisõidukite turul on maailmas juhtpositsioonil Renault,Nissan ja Mitsubishikolmikliit ja Euroopas on liider Groupe Renault. Renault elektrisõidukite müük kasvas Euroopas 38%, ZOE-registreeringute arv 44% ja 2017. aastal oli ettevõtte turuosa 23,8%.

Renault kavatseb aastatel 2017-2019 Prantsusmaal tööle võtta 5000 töötajat ja kulutada koolituseks 235 miljonit eurot. Automaailma väljakutsete ja tuleviku nõudmistega hakkama saamiseks panustatakse oma tootmisvõimsuste moderniseerimisse ja digiteerimisse.

Head Uudised GoodNews