Reval Kondiiter valmistas vastlapäevaks üle 280 000 vastlakukli
Eesti kondiitritööstus Reval Kondiiter püstitas tänavu uue vastlakuklite valmistamise rekordi, küpsetades eilseks vastlapäevaks 281 500 kuklit.
Reval Kondiitri juhi Anri Treifeldti sõnul on kuklite söömine vastlapäeval Eestis jätkuvalt ülipopulaarne ning 25 tegevusaasta jooksul on ettevõte vaikselt igal aastal vastlakuklite müüki kasvatanud. “Eelmisel aastal ületasime maagilise veerandi miljoni piiri ja tänavu õnnestus see rekord taas võimsalt purustada,” märkis Treifeldt, kelle kinnitusel on nende populaarseim vastlakukkel jõhvikamoosiga, aga selle aasta valikus on ka näiteks vegan-kukkel.
281 500 vastlakukli valmistamiseks kulus Reval Kondiitril ligikaudu 8,2 tonni jahu, 1,1 tonni suhkrut, 0,6 tonni muna, 350 kg pärmi ja 50 kg kardemoni. Kuklid olid müügil kõigis suuremates kauplusekettides ja Reval Café kohvikutes üle Eesti.