1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Riik tõstab põllumajandusloomade aretustoetuse ühikumäärasid
Riik tõstab põllumajandusloomade aretustoetuse ühikumäärasid

Riik tõstab põllumajandusloomade aretustoetuse ühikumäärasid

Maaeluminister Urmas Kruuse allkirjastas täna määrusemuudatuse, millega tõstetakse põllumajandusloomade aretustoetuse ühikumäärasid.

„Erinevate sisendite hinnad on tõusnud ning selleks, et võimaldada aretusühingutel osutada aretajatele teenuseid parimal viisil, oli vaja ühikumäärasid tõsta,” selgitas Urmas Kruuse

Ohustatud loomatõugude aretusprogrammi raames peavad ühingud lisaks aretustegevusele ka loomatõuge säilitama, mistõttu nende tõugude puhul tõstetakse ühikumäära veidi enam.

Samuti on kõrgem ühikumäära tõus ette nähtud veiste ja sigade aretustegevusega tegelevale ühingule. „Kriisiolukorras on vaja osutada aretajatele senisest veel paremat teenust, et säilitada põhikarja kõrge aretusväärtusega loomad ning jätkata aastakümneid kestnud kvaliteetset aretustööd,” lisas minister.

Maaeluministri sõnul on praegusel keerukal ajal sektori täiendav toetamine hädavajalik. „Eraldasime mullu kevadel põllumajandustootjatele erakorraliselt 15,8 miljonit eurot ning sügisel piima- ja sealihasektorile 5,5 miljonit eurot. Sihitud toetustega jätkame ka edaspidi.”

Täna kinnitatud määrusemuudatusega kehtestatakse ühikumäärad, mida kasutatakse aretusühingule makstava maksimaalse toetussumma arvutamiseks. Toetuse tegelik suurus sõltub reaalsetest tõendatud kuludest.

Head Uudised GoodNews