1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Saaremaa firma pälvis vastutustundliku ettevõtluse märgise
Saaremaa firma pälvis vastutustundliku ettevõtluse märgise

Saaremaa firma pälvis vastutustundliku ettevõtluse märgise

Kuressaares tipptehnoloogia abil elektroonikat tootev Incap pälvis esimest korda Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumil pronkstasemel kvaliteedimärgise.

“Oleme Incapis pööranud aastate jooksul üha rohkem tähelepanu sellele, et meie ettevõtte äristrateegia arvestaks vastutustundliku äritegevuse põhimõtetega ka olukorras, kus meie kasv on olnud väga tempokas. Alustasime igapäevastest, aga samas tootmisettevõttele olulistest põhimõtetest, nagu oma keskkonnaprogrammi loomine. Samas toimetame teadlikult vastutustundlikkuse põhimõtetel ka oma kõigis teistes võtmevaldkondades, olgu nendeks töötajatele arenguvõimaluste ja paindlike töötingimuste pakkumine või klientidele jätkusuutlike lahenduse väljaarendamine,” selgitas ettevõtte juht Otto Richard Pukk.

Ta tõi näiteks, et kuna ettevõte tarnib klientidele aastas miljoneid trükkplaate ehk nii-öelda elektroonikaseadmete “ajusid” ja valmistooteid, tuleb juba tootmisprotsessis arvestada sellega, kuidas tulla toime rohkete pakkematerjalidega. Samuti tuleb Incapil pöörata ärilist kasumit taotleva ettevõttena tähelepanu sellele, et tootmine toimuks efektiivsel lean-põhimõttel ja töökeskkond oleks sealjuures ohutu.

Lisaks laieneb Incapi vastutustundlik tegevus elektroonikavaldkonnale laiemalt. “Oleme panustanud elektroonikavaldkonna arengusse nii piirkonna ettevõtete koolitajana, noorte inseneeriahuviliste mentori ja toetajana kui ka Eesti Elektroonikatööstuse Liidu ühe eestvedajana,” märkis Pukk.

Head Uudised GoodNews