1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Schneider Electric on maailma jätkusuutlike firmade TOP 10nes
Schneider Electric on maailma jätkusuutlike firmade TOP 10nes

Schneider Electric on maailma jätkusuutlike firmade TOP 10nes

Schneider Electric´u kontor Pariisis
Schneider Electric´u peakontor Pariisis

Nõustamisfirma Corporate Knights avalikustas 100 maailma kõige jätkusuutlikuma suurettevõtte nimed (Global 100 Index). Ka Eestis esindatud Schneider Electric on teist aastat järjest esikümnes, parandades sel aastal tulemust ühe koha võrra.

Ettevõtted Global 100 indeksis on maailma kõige jätkusuutlikumad firmad vastavas tegevusharus. Uuringu käigus analüüsiti 4609 börsiettevõtet, mille turuväärtus on üle 2 miljardi USA dollari.Global 100 ettevõtted määratakse 12 kvantitatiivse indikaatori alusel, kuhu kuuluvad näiteks tulude suurus kasutatud energiaühiku kohta ning ajakaotuse määr töövigastuste tõttu.

Toby Heaps, Corporate Knights tegevjuht: ”Global 100 esindab eesrindlikke korporatsioone, kes on aktiivselt väljatöötamas viise, kuidas saavutada väiksemate vahenditega rohkem.”

Schneider Electric´u peakontor Pariisis
Schneider Electric´u peakontor Pariisis

Jean-Pascal Tricoire, Schneider Electric tegevjuht: “Schneider Electric saavutas koha esikümnes teist aastat järjest. See on meile suur tunnustus tehtud panuse eest jätkusuutlikku arengusse. Schneider Electric püüab igapäevaselt tõestada, et majanduslikud, keskkondlikud ja sotsiaalsed huvid on omavahel tihedalt seotud. Märkimisväärne mõju ja kestvad muutused algavad tõhusatest mõõdikutest.  Schneider Electricus tegutseme eesmärgipäraselt ning mõõdame tulemusi kvartaalselt kasutades spetsiaalset mõõdikute kogumit nimega Planet& Society baromeeter.”

Schneider Electric on viimased 10 aastat panustanud Planet & Society baromeetri väljatöötamisse ja arendusse, et mõõta ettevõtte jätkusuutlikkuse taset. Nimetatud baromeeter on olnud grupi jätkusuutlikkuse hindamise tulemuskaart alates 2005. aastast.  Mõõdikud  võtmetähtsusega indikaatoritele määratletakse igaks kolmeks aastaks ning nende arenguid jälgitakse kvartaalselt. Iga ettevõtte üldine tegevusraamistik sisaldab ka uusi Planet & Society baromeetri mõõdikuid, millega antud perioodi vältel süstematiseeritult tegeletakse.  Organisatsiooni jätkusuutlikkust hinnatakse 10 palli skaalal. 2012-2014 tegevuskava tulemused avalikustatakse 19. veebruaril 2015, kuid juba on selge, et 3 aasta eesmärk kaheksa punkti kümnest on 2014. aasta kolmanda kvartali seisuga juba saavutatud.  Planet & Society baromeetri uut programmi ning eesmärke tutvustatakse laiemale avalikkusele samuti 19. veebruaril 2015.

Uuri Schneider Electric´u kohta lähemalt SIIT

Jätkusuutlike ettevõtete nimekirja näed SIIT

Head Uudised GoodNews