1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Solaris Kinos käis mullu üle 700 000 vaataja
Solaris Kinos käis mullu üle 700 000 vaataja

Solaris Kinos käis mullu üle 700 000 vaataja

Foto: Solaris Kino
Foto: Solaris Kino

2013. aasta jooksul külastas Solaris Kino kokku enam kui 700 000 vaatajat, mida on ligi 50 000 võrra rohkem kui aasta varem.

Solaris Kino tegevjuhi Tiina Drui sõnul tõid kinole möödunud aastal edu head ja oodatud filmid nii Eestist kui välismaalt ning kino kui tipptasemel meelelahutuse lihtne kättesaadavus kõigile. “On tore näha, et üha enamate inimeste jaoks on kinoskäimine muutunud regulaarseks meelelahutuseks, sest ligi pooled tänastest Solaris Kino külastajatest on püsikliendid,” märkis Drui ja lisas, et pidevas tõusujoones on veebi ja mobiilirakenduse kaudu ostetud piletite hulk, mis on tänaseks ületanud kassast ostetud piletite arvu.

Möödunud aasta populaarseimateks filmideks olid “Mina, Supervaras 2”, mida käis vaatamas ligi 20 000 inimest. Järgnesid “Vastik vanaisa” enam kui 14 000 vaatajaga ning “Kääbik: Smaugi laastatud maa”, mille 13 000 vaatajale tuleb kindlasti lisa veel selgi aastal. Kodumaistest filmidest oli kõige menukam “Kertu” enam kui 8000 vaatajaga.

“Suutsime mullu külastajate arvu kasvatada proportsionaalselt kõigis segmentides, eriti jõudsalt kasvas aga vanemas eas külastajate hulk,” rõõmustas Drui, kelle sõnul tagas pensionäride suurema külastuse just neile mõeldud igapäevased sooduspiletid Solaris Kinos kui ka aasta teises pooles linastunud väga populaarseks kujunenud head Eesti filmid “Kertu” ja “Mandariinid”.

Drui kinnitusel on Solaris Kino 2014. aasta eesmärk tõsta veelgi kinoteenuse kvaliteeti, olles jätkuvalt uuenduslikem tegija Eesti kinoturul. Samuti saab 2014. aasta olema väga viljakas filmiaasta. Juba aasta jaanuaris-veebruaris on kavas palju häid ja auhinnatud draamasid, nagu “Wall Streeti hunt”, “Ameerika afäär”, “12 aastat orjana”, “Monumendimehed” ja “Elujanu” ning suurfilmidest võib kindlasti välja tuua uute osadega välja tulevad “X-Mehed”, “Kapten Ameerika”, “Näljamängud”, “Kääbiku” ja “Kiired ja vihased”. Lapsi rõõmustavad alanud aastal kindlasti “Lumekuninganna ja igavene talv”, “LEGO film 3D”, Rio ja Lennukite uued osad ning paljud uued tulijad.

Solarise keskuse teisel ja kolmandal korrusel asuvas Solaris Kinos on kokku 7 tipptasemel saali, teiste seas Eesti suurim kaasaegne kinosaal.

Head Uudised GoodNews