1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Starmani käive kasvas eelmisel aastal 11 protsenti
Starmani käive kasvas eelmisel aastal 11 protsenti

Starmani käive kasvas eelmisel aastal 11 protsenti

Starman_logoKlientide arvu kasv ja teenuste edukas müük kasvatasid eelmisel aastal telekommunikatsioonifirma Starman müügitulu 11 protsenti.

Starmani müügitulu ulatus 2014. aastal kokku 33,6 miljoni euroni, mida on 11,1 protsenti rohkem kui 2013. aastal. Ettevõtte maksude ja kulumi eelne ärikasum (EBITDA) oli samal ajal 15,9 miljonit eurot, mida on 8,5 protsenti enam kui aasta varem.

Starmani juhatuse esimehe Toomas Tiiveli sõnul oli 2014. aasta Starmani jaoks edukas, sest viimastel aastatel tooteportfelli tehtud investeeringud aitasid võita uusi kliente ja see mõjutas positiivselt ka ettevõtte majandustulemusi.

„Jätkasime eelmisel aastal oma sektori tehnoloogialiidrina ja viisime esimesena Eestis telerivaatamise ka nutiseadmetesse. Sügisel tõstsime internetikiiruse üle kogu oma kaablivõrgu 400 Mbit/s, pakkudes jätkuvalt Eesti kiireimat koduinternetti. Meie tugev tooteportfell ja eeskujulik kliendibaas lubavad vaadata optimistlikult ka 2015. aastasse,” märkis Tiivel.

2014. aasta lõpul sõlmis Starman lepingu omandamaks 100-protsendilise osaluse Leedu suurimas kaabel-TV firmas Cgates. Tehingu maksumus ulatus 56,3 miljoni euroni. Starmani ja Cgatesi eesmärk on leida kahe ettevõtte vahel sünergiat erinevates tegevustes, alates tootearendusest ja ühiste teenuseplatvormide kasutamisest kuni teleprogrammide sisseostuni. Samuti annab Cgates’i omandamine hea platvormi Leedu turu edasiseks konsolideerimiseks.

Starman on Eesti juhtiv telekommunikatsiooniettevõte, mille teenuseid kasutab iga kolmas Eesti kodu. Ettevõte pakub fiiberoptilise võrgu baasil televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni vahendusel. Starmani 2014. aasta käive oli 33,6 miljonit eurot ja EBITDA 15,9 miljonit eurot. Ettevõte annab tööd rohkem kui 300 inimesele.

Head Uudised GoodNews