1. Avaleht
  2. Majandus
  3. SUURINVESTEERINGUD I Elektrilevi teeb tänavu Viljandimaal mitu suurinvesteeringut
SUURINVESTEERINGUD I Elektrilevi teeb tänavu Viljandimaal mitu suurinvesteeringut

SUURINVESTEERINGUD I Elektrilevi teeb tänavu Viljandimaal mitu suurinvesteeringut

Eesti suurim võrguettevõte Elektrilevi on lõpetamas Viljandimaal Mõisakülas võrgu uuendustöid, mille tulemusena paraneb elektrivarustuskindlus ligikaudu 1700 majapidamisel ja ettevõttel.

Uuendustööde käigus eemaldati 15 kilomeetrit vanu elektriliine, mis olid kohati töös olnud alates 1960. aastate lõpust. Ühtlasi kaasajastati elektrivõrgu skeeme ja paigaldati 5 kilomeetrit maakaablit. Kuus vana alajaama asendati kaasaegsete kaugjuhitavate alajaamadega, mis võimaldavad rikke korral oluliselt kiiremini elektrivarustuse taastada. Tööde tulemusel tõuseb märkimisväärselt piirkonna elektrivõrgu töökindlus.

„Uued liinid ja alajaamad on juba töös,“ kinnitas Elektrilevi elektrivõrgu ehituse üksuse juht Meelis Melder. „Julgen öelda, et senine rikkealdis piirkond on astunud elektrivarustuskindluses mitu pikka sammu edasi.“

Võrgu ümberehitustöödega alustati Mõisakülas 2019. aasta oktoobris ja juuni lõpuks saab projekt suures osas valmis. Sügisesse jäävad vaid mõned üksikud tööd, mis sõltuvad põldudel oleva vilja koristusest. “Hetkel ei ole võimalik maha võtta põldudel asuvaid vanu maste, sest põldudel sirgub vili ja tehnikaga saab sinna minna alles pärast saagikoristust,” lausus Melder.

Kokku investeeris Elektrilevi Mõisaküla elektrivõrgu ümberehitusse enam kui pool miljonit eurot. Koos Elektrileviga viisid töid läbi partnerettevõtted Terasteenus OÜ, AS Connecto Eesti ja Leonhard Weiss OÜ.

Viljandimaal on Elektrilevil käsil veel teinegi suur võrgu-uuendus. Nimelt suurendatakse prognoositavate koormuste kasvu tõttu Suure-Jaani alajaama läbilaskevõimet. Selleks ehitatakse välja 110-kilovoldine liitumispunkt põhivõrguettevõttega Elering ja laiendatakse Elektrilevi olemasolevat 15-kilovoldist jaotusseadet. Kokku investeerib Elektrilevi Suure-Jaani alajaama laiendustöödesse 1,5 miljonit eurot ja selle tulemusel paraneb varustuskindlus enam kui 1900 kliendil. Tööd on planeeritud lõpetada käesoleva aasta novembris.

Head Uudised GoodNews