1. Avaleht
  2. Toode
  3. TÄHTSAIMAD LEIUTISED! 2015. aasta tähtsaimad leiutised
TÄHTSAIMAD LEIUTISED! 2015. aasta tähtsaimad leiutised

TÄHTSAIMAD LEIUTISED! 2015. aasta tähtsaimad leiutised

Maailm2015. aasta on olnud tehnoloogia arengu koha pealt muljetavaldav. Pidevalt oleme kuulnud edusammudest nii isejuhtivate autode kui ülikiirete rongide arendamisel.

Kuid nende uudiste varjus on selle aasta jooksul tuldud välja mitme uue tehnoloogilise lahendusega, mis peagi meie elu paremaks muuta tõotavad, kirjutab Eesti Intellektuaalomandi ja Tehnoloogiasiirde Keskus.

1. Boeingu veekogumisseade

Boeing, mis peamiselt on tuntud enda lennukitega, panustab ka veenappuse kaotamisele maailmas. Nende uudne tehnoloogia, mis sellel aastal USA-s patenteeriti (patent nr. 9088018), aitab koguda vett nendes piirkondades, kus põhjavett ja vihmavett napib. Uue seadme abil on võimalik toota vett sellises mahus, et seda saab kasutada nii ümbritsev elanikkond kui ka tööstus.

2. Qualcomm’i juhtmevaba laadija elektriseadmetesse

Juhtmevaba laadimine on muutumas laialtlevinuks, kuid Qualcomm’i uus lahendus (USA patent nr. 9130602) muudab juba korteri siseviimistluse laadijaks. Traadita jõuülekande skeem võimaldab laadida enda nutiseadmeid näiteks lampide ja kodumasinate abil. Seega kaovad edaspidi meie eluruumidest kohmakad ja esteetiliselt häirivad laadimisjuhtmed ning saame enda nutitelefoni laadida ruumis ringi liikudes.

3. Google´i abidroonid

Droonid on saamas osaks meie igapäevaelust. Alles lubas Amazon hakata droonidega meile pakke kohale toimetama, nüüd hakkab Google (uue nimega Alphabet Inc.) hädasolijaid droonidega päästma. Uue lahenduse (USA patent nr. 8930044) puhul saadetakse näiteks mägedesse lõksu jäänutele või teistele raskesti ligipääsevatele hädalistele drooniga medikamente ja muud hädavajalikku abi enne päästetööliste kohalejõudmist.

Allikas: Eesti Intellektuaalomandi ja Tehnoloogiasiirde Keskus

Head Uudised GoodNews