1. Avaleht
  2. Äri
  3. Tallinna Lennujaam teenis esimesel poolaastal kasumit
Tallinna Lennujaam teenis esimesel poolaastal kasumit

Tallinna Lennujaam teenis esimesel poolaastal kasumit

Vaatamata koroonaviiruse jätkuvale negatiivsele mõjule teenis Tallinna Lennujaam esimesel poolaastal ligi 100 000 eurot puhaskasumit.

Esimesel poolaastal läbis Tallinna lennujaama ­­­­283 495 reisijat, mida oli 50% vähem võrreldes 2020. aasta sama perioodiga, ent juulikuus tõusis reisijate arv rekordilise 158 349 reisijani.

Reisijate ja lennuoperatsioonide kasvule ning turismi mõningasele elavnemisele vaatamata on kontserni fookus jätkuvalt suunatud kulude efektiivsele majandamisele. Kontserni esimese kuue kuu äritulud olid 18,1 miljonit eurot, mida on 2,1 miljonit vähem kui eelmise aasta võrreldaval perioodil. “Koroonaeelse aja ehk 2020. aasta esimese kahe kuu head tulemused annavad selles võrdluses tunda,” rääkis ettevõtte juhatuse esimees Riivo Tuvike.

Ettevõtte heaperemehelik majandamine on jätkuvalt oluline ja nõuab ka kiiret reageerimist. Suvekuud ja mõningane viirusolukorra paranemine on kaasa toonud nii lennuoperatsioonide kui ka reisijate arvu kasvu. Lisaks sellele oli suureks abiks töötukassa töötasu jätkutoetus, mida Tallinna Lennujaamal oli võimalik ka sel aastal kolmel kuul kasutada. “Vaatamata prognoositust paremale suvele näeme, et aasta teine pool saab tulema keeruline ja kriisist taastumist prognoosime jätkuvalt aastatel 2024-2025,“ rääkis Tuvike.

Siiski on oluline jätkata investeeringutega strateegiliselt olulistesse projektidesse. Esimesel poolaastal tegi ettevõte investeeringuid kogusummas 15,9 miljonit eurot. “Meie jaoks on oluline jätkata töödega nii Tallinna lennujaama lennuliiklusalal kui ka pagasialal, kus uuendame pagasi sorteerimissüsteemi. Jätkuvad ka tööd Pärnu lennujaamas,” ütles Tuvike.

Juulis läbis lennujaama 158 349 reisijat, mis on suurim ühes kuus teenindatud reisijate arv alates koroonapandeemia algusest, ületades eelmise aasta juuli taset kaks korda.

„On näha, et inimesed jätkuvalt soovivad reisida ja uusi emotsioone kogeda. Tänaseks on paljud kätte saanud ka oma teise vaktsiinisüsti, mis Euroopa Liidu siseselt teeb reisimise palju lihtsamaks. Siiski on oluline, et kõik viiksid end enne reisile minekut kurssi sihtriiki sisenemise nõuetega ja seda erilise hoolega siis, kui reisitakse väljapoole Euroopa Liitu või läbitakse mõnd transiitriiki,“ toonitas Tuvike.

Juulis lisandusid otselennud Zürichisse ja Roomasse. Kokku toimusid lennud 27 erineval regulaarliinil. Tellimuslendudest olid kõige populaarsemad Türgi, Bulgaaria ja Kreeka sihtkohad. Juulis teenindati ­­­­2662 lennuoperatsiooni, mis teeb keskmiselt 86 maandumist ja õhkutõusu päevas. Seitsme kuu kokkuvõttes on lennujaama läbinud 441 844 reisijat ja toimunud 12 387 lennuoperatsiooni.

Tallinna Lennujaam soovitab kõigil tutvuda informatsiooniga netikülgedel Reisi Targalt või Re-open EU.

Head Uudised GoodNews