1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. Tänavused Eesti Startup Auhinnade erikategooriad peegeldavad maailmatrende
Tänavused Eesti Startup Auhinnade erikategooriad peegeldavad maailmatrende

Tänavused Eesti Startup Auhinnade erikategooriad peegeldavad maailmatrende

Eesti Startup Auhinnade erikategooriate auhindadega tunnustatakse tänavu globaalsete probleemide lahendamisele keskendunud Eesti iduettevõtteid, kes tegutsevad rohetehnoloogia, tervisetehnoloogia ja süvatehnoloogia valdkondades.

Eesti Startup Auhinna võitja, üle-euroopalise investeerimisplatvormi Lightyear tegevjuht ja kaasasutaja Martin Sokk sõnas, et tänavused Eesti Startup Auhinnade erikategooriad peegeldavad uusimaid maailmatrende ja Eesti idusektori jaoks olulisi arengusuundi, kuid ka investorite ootusi.

Tänavused Eesti Startup Auhinnade erikategooriad peegeldavad uusimaid maailmatrende ja Eesti idusektori jaoks olulisi arengusuundi, kuid ka investorite ootusi.

Foto: Eesti Startup Auhinnad

“2023. aasta on olnud idude jaoks üks väljakutsuvamaid aastaid, kuid just keerulisel ajal sünnivad ja jäävad ellu kõige tugevamad. Rahvusvaheline startup-kogukond ja investorid teavad, et Eestist leiab kompetentsi lahendamaks kõige suruvamaid globaalseid probleeme ning usutakse meie võimesse kasvada stabiilselt ka läbi kriiside. Eestis on olnud juba mitu generatsioone edulugusid ning tore on näha, et järjest enam kerkib esile mängijaid täna olulistes valdkondades nagu rohe-, tervise- ja süvatehnoloogia. Usun, et sel aastal suunab Eesti Startup Auhinnad pilgu idude poole, kelle seast kasvab välja järgmine oluline generatsioon rahvusvaheliselt edukaid ärisid,” sõnas Sokk investorite ootusi kommenteerides.

Eestis on olnud juba mitu generatsioone edulugusid ning tore on näha, et järjest enam kerkib esile mängijaid täna olulistes valdkondades.

Foto: Eesti Startup Auhinnad

Investeerimisplatvorm Lightyear sai 2021. aastal tunnustatud startup-auhinnaga aasta uustulija kategoorias. Tänaseks on iduettevõtte loodud platvorm avanud investeerimismaailma huvilistele üle maailma – Lightyear tegutseb 22. turul ning ettevõte on kaasanud 35 miljonit eurot nii kohalikelt kui ka rahvusvahelistelt investoritelt, kelle seas on ka Sir Richard Branson.

Tänavused Eesti Startup Auhindade kategooriad on kombinatsioon auhindade traditsioonist ja tänavustest idusektori trendidest. Parimaid tunnustatakse viies põhikategoorias, milleks on Aasta uustulija, Aasta investor, Aasta asutaja, Kiireim käibekasvataja ja Aasta panus. Auhindade erikategooriad on Rohetehnoloogia, Tervisetehnoloogia ja Süvatehnoloogia.

Foto: Eesti Startup Auhinnad

Startup Estonia kodulehel oleva Eesti startup-ökosüsteemi platvormi andmetel tegutseb täna Eestis 130 süvatehnoloogia iduettevõtet. Nende iduettevõtete kogukäive oli 117,5 miljonit eurot, mida on ligi kolmandiku võrra rohkem, kui mullu. Tervisetehnoloogia valdkonnas tegutseb Eestis 134 idufirmat kogukäibega 15,2 miljonit eurot. Rohetehnoloogia valdkonnas tegutseb 84 iduettevõtet ning nende käive oli tänavu 3. kvartali lõpu seisuga 40,1 miljonit eurot.

  • LIFT99 ja Eesti Asutajate Seltsi eestvedamisel jagatakse Eesti Startup Auhindu viiendat korda. Kandidaate Eesti Startup Auhindadele saab esitada siin.
Head Uudised GoodNews