1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tartu ettevõtlusnädal õpetab suurelt mõtlema
Tartu ettevõtlusnädal õpetab suurelt mõtlema

Tartu ettevõtlusnädal õpetab suurelt mõtlema

Tartu ettevõtlusnädal õpetab suurelt mõtlema6.-11. oktoobril toimub Tartu ettevõtlusnädal 2014, mille eesmärk on tõsta ühiskonna ettevõtlusteadlikkust ning arendada ettevõtjate teadmisi.

Selleaastase ettevõtlusnädala moto on „Mõtle suurelt!”, mistõttu on fookuses eksport, innovatsioon ning tootearendus. „Mõtle suurelt!“ on märksõnaks ka tänavuse ettevõtlusnädala avakonverentsil, kus esinevad Peep Aaviksoo, Mart Loog, Mait Palts, Leida Kikka ja teised. Nädala jooksul toimuvad konkursid, näitused, seminarid, õpitoad, konverentsid ja infopäevad, korraldatakse õppemänge ja külastatakse ettevõtteid.

„Väikeses riigis väikeselt alustamine ei pea tähendama madalaid sihte, nii nagu suurus ei tähenda üksnes k äibenumbreid,“ julgustas ettevõtjaid Tartu abilinnapea Kajar Lember. „Suurelt võiks mõelda ka alustavad ja väikeettevõtjad, õpilasfirmad, nii traditsiooniliste kui ka innovaatiliste valdkondade ettevõtjad. Palju võib saavutada vaid see, kes julgeb paljut tahta.“

Tartu ettevõtlusnädala eesmärk on tutvustada ettevõtlust kui eluviisi, teadvustades ja tunnustades ettevõtja rolli linna arengus, julgustades inimesi tegutsema ettevõtlusega, soodustades linna ja ettevõtete vahelist koostööd ning tutvustades ettevõtlust noorte seas. Ettevõtlusnädalat korraldatakse alates 2005. aastast. Iga-aastaselt on kasvanud nii pakutavate ürituste kui ka osalejate arv. Kui 2005. aastal toimus Tartu ettevõtlusnädala jooksul 40 üritust, kus osales 1850 inimest, siis eelmisel aastal külastas Tartu ettevõtlusnädalat kokku ligi 4700 inimest, kellele pakuti üle 70 ettevõtluse teemalise ürituse.

Ettevõtlusnädala üritustele on oodatud kõik alates õpilastest kuni juba tegutsevate ettevõtjateni. Nädalat koordineerib Tartu Linnavalitsuse ettevõtluse osakond.

Lähemalt saab ettevõtlusnädalal pakutavaga tutvuda Tartu linna ettevõtluse koduleheküljel.

Head Uudised GoodNews