1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tartu linn eraldas digitaliseerimistoetused veel kolmele ettevõttele
Tartu linn eraldas digitaliseerimistoetused veel kolmele ettevõttele

Tartu linn eraldas digitaliseerimistoetused veel kolmele ettevõttele

Tartu linnavalitsus eraldas digitaliseerimistoetused veel kolmele ettevõttele: B&W Metall, Kane Metall ja Sepa Rehv.

Sellest aastast makstava digitaliseerimistoetuse eesmärk on kohalike tootmisettevõtete konkurentsivõime suurendamine digitaalsete lahenduste kasutuselevõtu abil.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul on eeskätt väiksemates ettevõtetes keeruline digitaliseerimisega alustada. “Loodame konkreetsete lahenduste elluviimist toetades selle esimese sammu astumise neile lihtsamaks teha. Kui esimesed ettevõtjad said toetust CAD/CAM-süsteemide arendamiseks, siis nüüd said ettevõtjad toetust laomajanduse ja kliendihalduse süsteemide väljaarendamiseks. See näitab, et digitaliseerimiseks on mitmeid võimalusi,” rääkis abilinnapea.

“Rõõm on tõdeda, et Tartu tootmisettevõtted mõistavad digitaliseerimise positiivset mõju. Hetkeseisuga on ligikaudu pool selleks aastaks kavandatud toetussummadest juba ettevõtetele eraldatud,” lisas Tamm.

Digitaliseerimistoetust saavad taotleda töötleva tööstuse tegevusvaldkonnas tegutsevad ettevõtted, kelle asukoht äriregistri järgi on Tartus, tootmine võib aga toimuda nii linnas kui ka Tartu maakonnas. Toetuse suurus on kuni 5000 eurot ettevõtte kohta. Ettevõtte omafinantseering peab katma kuludest vähemalt 30 protsenti.

Toetuse saamiseks tuleb ettevõttel eelnevalt läbi viia digitaliseerimisaudit, mis annab ülevaate kitsaskohtadest ja paneb paika nende lahendamise prioriteetsuse.

Linna eelarves on digitaliseerimistoetusteks 60 000 eurot.

Head Uudised GoodNews