1. Avaleht
  2. Majandus
  3. TASUTA VEEBISEMINAR I Kuidas vabaneda investeerimisega seotud hirmudest?
TASUTA VEEBISEMINAR I Kuidas vabaneda investeerimisega seotud hirmudest?

TASUTA VEEBISEMINAR I Kuidas vabaneda investeerimisega seotud hirmudest?

Starfish Academy tasuta veebiseminar “Miks investeerimine ei ole riskantne ja kuidas raha enda eest tööle panna?” toimub 1. veebruaril. Veebiseminari viib läbi Starfish Academy asutaja ja rahalise vabaduse ekspert Vallo Arumäe, kes on viimased kümme aastat keskendunud enesearengule, õppides maailma parimatelt erinevates valdkondades.

Vallo Arumäe. Foto: Karen Härms

Kõige kindlam on ise oma raha juhtida

Enamik inimesi rajab oma tuleviku palgatööle. Kahjuks ei ole see päris turvaline teekond. Palju kindlam on ise oma raha juhtida. Nii ei sõltu sa tööandjast ja omad ka rohkem vaba aega. „Loomulikult on palgatööl käimisel oma võlu, kuid tehes ainult palgatööd ei kontrolli me paraku enda igapäevaelu lõpuni ise. Seetõttu jääme kinni kohustustesse ja võime lihtsasti takerduda oravrattas elustiili,” lausub Arumäe ja lisab, et veel ohtlikum on asjaolu, et töö kaotuse korral tabab meid üldjuhul paari kuuga rahaline kriis. Ta soovitab mõelda, millised on sinu võimalused sõltumatuse suurendamiseks.

Loomulikult on palgatööl käimisel oma võlu, kuid tehes ainult palgatööd ei kontrolli me paraku enda igapäevaelu lõpuni ise.

Vallo Arumäe. Foto: Karen Härms

Koolitusel räägitakse, mis on peamised põhjused, mille tõttu paljud inimesed investeerimisega ei alusta ning kuidas saad neid takistusi vältida. Lisaks selgitatakse, kuidas on võimalik edukalt alustada isegi väikeste summadega ning samuti õpetatakse, mis vahe on soovitusel ning päriselt sinu jaoks kasulikul tehingul.

Veebiseminaril saad teada:

  • Miks arvatakse eksikombel, et investeerimine on riskantne?
  • Millised ettevalmistavad sammud aitavad sul kiiremini ja läbimõeldumalt investeerimisega algust teha?
  • Kuidas eristada häid tehinguid halbadest?
  • Millise praktilise tööriistaga saad oma isiklikku finantsolukorda koheselt parandama asuda?

Arumäe murrab kolm müüti, mis piiravad eesmärkide saavutamist:

Me peame teenima raha

Arumäe tõdeb, et tegelikult on raha teenimisest tähtsam panna raha meid teenima. See on ainus viis, kuidas saad vähendada oma töötunde ja seeläbi omada rohkem vaba aega.

Mul on investeerimiseks liiga vähe raha

Rahalise vabaduse ekspert selgitab, et loomulikult on pisema sissetuleku korral esimesed investeeringud väiksemad, kuid pikas plaanis pole sellel vahet, kui palju sa teenid. Maksa alati palgapäeval endale esimesena ning pane oma jõukus kasvama.

Investeerimine on liiga riskantne

Tegelikult on Arumäe sõnul veel riskantsem mitte investeerida. Tarvis on vaid finantsteadmisi ning võidki murda välja oravratta rutiinist.

Meelespea:

  • Tuleviku rajamine palgatööle pole kõige turvalisem teekond. Palju kindlam on ise oma raha juhtida.
  • Mõtle millised on sinu võimalused sõltumatuse suurendamiseks.
  • Raha teenimisest tähtsam on panna raha meid teenima.
  • Maksa palgapäeval alati endale esimesena ning pane oma jõukus kasvama.

Rohkem infot leiad siit!

Head Uudised GoodNews