1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tele2 hakkab esimese mobiilioperaatorina Eestis nutitelefone ja tahvleid kindlustama
Tele2 hakkab esimese mobiilioperaatorina Eestis nutitelefone ja tahvleid kindlustama

Tele2 hakkab esimese mobiilioperaatorina Eestis nutitelefone ja tahvleid kindlustama

Tele2 saadab tippjuhid poodi teenindajaksTele2 hakkab koostöös If Kindlustusega esimese mobiilioperaatorina Eestis pakkuma seadmekindlustust, mis kehtib telefoni ja tahvelarvuti varguse või katkiminemise korral kogu maailmas.

Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul ostavad inimesed järjest enam kalleid nutitelefone, mille varastamise või purunemise puhul võib kahju ulatuda keskmise kuupalgani. “Eestis veebruaris läbiviidud uuringu kohaselt on 40 protsenti inimestest pidanud telefoni viimase kahe aasta jooksul välja vahetama, kuna see on varastatud või katki läinud,” ütles Aron.

Katrin Aroni sõnul on seadmekindlustuse teenus olemas nii Lätis, Leedus kui ka Rootsis, kus operaatori juures kindlustatakse keskmiselt 80 protsenti kõigist uutest telefonidest ja tahvelarvutitest.

If Kindlustuse müügidirektori Artur Prauni sõnul on uus kindlustuslahendus järgmine samm klientidele abikäega veelgi lähemal olla. „Remondifirmade statistika kohaselt on 70 protsenti garantii alla mitteminevatest remonttöödest seotud mehhaaniliste vigastustega ning neist omakorda 70 protsenti on ekraani vigastused. Siin aga saabki kindlustus appi tulla ning garantii alla mittekuuluva vigastuse parandada või telefoni välja vahetada. Mujal maailmas on selline kindlustuslahendus juba üsna levinud, kuid Eestis on taoline lahendus mobiilsideoperaatori ning kindlustusseltsi koostööna esmakordne. Kindlustuskaitse all on seadme kukkumine, purunemine, veekahjud ning ka vargus,“ lisas Praun.

Remondifirma MTTC Eesti statistika kohaselt järgnevad levinumatest kahjudest ekraanile USB pistiku ja SIM-pesa vigastused, mille korral tuleb üldjuhul välja vahetada ka seadme emaplaat. Kolmandal kohal on vedelikukahjustused, mis moodustavad 17 protsenti mittegarantiilistest töödest.

Kindlustus maksab vastavalt seadme hinnale 1,99st eurost kuni 6,99 euroni kuus, mis lisatakse inimese mobiiliteenuste kuuarvele. Kindlustuse saab sõlmida Tele2 SIM-kaardiga seadmele.

Kindlustuse saab valida nii seadme kohesel väljaostul kui ka uuele järelmaksuga seadmele. Varguse või purunemise korral seade kas remonditakse või saab inimene valida uue ning kompensatsioonimaksumusest arvutatakse maha omavastutus koos amortisatsiooniga.

Head Uudised GoodNews