1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tele2 ostis uue sageduse ja kahekordistab 3G võimsuse
Tele2 ostis uue sageduse ja kahekordistab 3G võimsuse

Tele2 ostis uue sageduse ja kahekordistab 3G võimsuse

Tele2 saadab tippjuhid poodi teenindajaksTele2 ostis PGH Raadiovõrk OÜ-lt endale lisaks teise 2100 MHz sageduslitsentsi ning kahekordistas sellega suuremates piirkondades 3G mobiilse interneti võimsuse.

Tele2 Eesti juhi Argo Virkebau sõnul on ettevõttel suurim sagedusressurss Eestis, mis võimaldab pakkuda parimat mobiilset internetti. “Meil oli üks 2100 MHz sagedusluba juba olemas, kuid soetasime teise juurde, et tõsta praegu 3G mahtu ja edaspidi saab seda kasutada ka 4G võimsuse suurendamiseks ja järgmise põlvkonna LTE Advanced mobiilivõrgu ehitamiseks,” ütles Virkebau.

Uue sagedusega seotud laiendustööd on Tallinnas, Pärnus ja Narvas juba tehtud. “Reaalselt tähendab see, et piirkonnas saab korraga sama kiirusega internetti kasutada rohkem inimesi. Samuti saame uue sageduse toel tõsta ülekoormatud piirkondades igal ajal mahtu,” lisas Virkebau.

Tele2-l on Eestis 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2600 MHz ja erandlikult ka 450 MHz, 2300 MHz ja 3500 MHz sageduslitsentsid, mis saadi koos Televõrgu ostuga Eesti Energialt. Nüüd andis Tehnilise Järelvalve Amet Tele2-le ainsa operaatorina ka loa teise 2100 MHz sageduslitsentsi ostmiseks.

“Lisasagedused võimaldavad meil kiirelt tõsta levikvaliteeti ja säästa raha raudvara arvelt. Tele2 on kõige suurema sagedusteportfelliga tulevikutehnoloogiateks valmis,” lisas Virkebau.

Tele2 vahetab 2014. aastal välja oma olemasoleva 2G ja 3G võrgu võimsamate ja töökindlamate seadmete vastu ning käivitab üleriigilise 4G.

Tele2 Eesti pakub alati parima hinnaga kvaliteetseid mobiil- ja andmesideteenuseid nii era- kui äriklientidele. Tele2 osutab Eestis teenuseid 507 000 kliendile. Tele2 kuulub rahvusvahelisse Tele2 gruppi, millel on ülemaailmselt 15 miljonit klienti kokku 10 riigis. Tele2 on noteeritud NASDAQ OMX Stockholmi börsil.

Head Uudised GoodNews