1. Avaleht
  2. Majandus
  3. TransferWise jätkab kiiret kasvu, aastatulu suurenes 70%
TransferWise jätkab kiiret kasvu, aastatulu suurenes 70%

TransferWise jätkab kiiret kasvu, aastatulu suurenes 70%

Eelmisel finantsaastal kasvas TransferWise’i aastatulu 70% ehk 302,6 miljoni naelani. TransferWise’i auditeeritud tulemused näitavad, et 2020. aasta märtsis lõppenud finantsaasta puhaskasum on pärast maksude mahaarvamist 21,3 miljonit naela. Ettevõte on alates 2017. aastast olnud kasumlik.

Veidi üle poole ehk 52% tulust moodustavad klientide rahaülekanded Euroopas. Ameerika Ühendriikide turg, kus alustati tegevust 2015. aastal, moodustab 26% tulust. Ülejäänud 22% tuleb muust maailmast, sh Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnast, mis on TransferWise’i kõige tempokamalt kasvav turg.

Möödunud finantsaasta jooksul tegi ettevõte 42 miljardi naela eest rahvusvahelisi valuutaülekandeid. Koos siseriiklike maksetega oli ülekannete kogumahuks 67 miljardit naela. Täna teeb TransferWise kuus üle nelja miljardi naela väärtuses piiriüleseid makseid, säästes klientidele miljard naela aastas võrreldes samaväärsete pangatehingutega.

Covid-19 pandeemia ajal on TransferWise’i klientide arv, kes otsivad digitaalseid alternatiive pangateenustele, tõusnud ja ülekannete kogumaht kasvab jätkuvalt.

Ettevõte lisas hiljuti Suurbritannia Finantsinspektsiooni loaga oma tooteportfelli ka investeerimistoote, mis võimaldab Ühendkuningriigi klientidel oma piirideta kontol olevat raha investeerida. Toode lansseeritakse järgmise 12 kuu jooksul.

Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann. Foto: Jake Farra

TransferWise’i tegevjuht ja kaasasutaja Kristo Käärmann: „TransferWise loob uut standardit, kuidas raha maailmas liigutada ning meie aastaaruande numbrid toetavad seda. Olles kiirem ja kasutajasõbralikum kui pangad, suudame me oma teenuseid pakkuda oluliselt madalama ja läbipaistva hinnaga.

Meie kasvuteekonnal on oluline jääda kasumlikuks. Me peame olema võimelised laienema, hoides klientide pikaajalist usaldust. Numbrid näitavad, et me oleme õigel teel, ning me jätkame eesmärgiga jõuda üle kogu maailma kõigini, kes meie teenuseid vajavad.”

Head Uudised GoodNews