1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Trigon Uus Euroopa Fond võitis maineka auhinna
Trigon Uus Euroopa Fond võitis maineka auhinna

Trigon Uus Euroopa Fond võitis maineka auhinna

Trigon Uus Euroopa Fond võitis maineka auhinnaThomson Reuters gruppi kuuluv Lipper fondiplatvorm tunnustas sel nädalal Zürichis toimunud auhinnagalal Trigon Uus Euroopa Fondi, mis näitas kolme aasta lõikes sarnaste fondide seas parimat tootlust. Sama kategooria „Lipper Fund Awards“ auhind omistati fondile ka eelmisel aastal. Ühtlasi on Trigon Uus Euroopa Fond ainus aktsiafond Eestis, millele on Morningstar omistanud maksimaalse viie tärni reitingu nii kolme, viie kui ka kümne aasta lõikes. See tähendab, et fond on kõigi kolme ajaperioodi vältel pakkunud investoritele riskiga kohandatud tootlust, mis on sarnaste fondide hulgas parima 10% seas.

Fondijuht Mehis Raud tõdes, et loomulikult on tal maineka auhinna üle hea meel: „Läinud aasta näitas, et huvi Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni vastu on taastumas, mille tunnistuseks on ka Trigon Uus Euroopa Fondi varade kasv – 2013. aastal suutsime fondi mahtu enam kui kolmekordistada, pakkudes samas investoritele 24%-list aastatootlust. Oleme näidanud, et aktiivse juhtimisstiiliga on selles regioonis võimalik riske mõõdukal tasemel hoides saavutada eeskujulikku tootlust.“ Fondi volatiilsus (riskitase) on samas järjepidavalt olnud klassi madalaim.

Raua sõnul on ta Kesk- ja Ida-Euroopa turgude suhtes jätkuvalt positiivselt meelestatud. „Oluline on märkida, et regiooni aktsiaturud kauplevad tegelikult ka täna nende endi kümne aasta keskmistest näitajatest tunduvalt madalamatel tasemetel. Näiteks viimase kolme aasta jooksul, kui fond on investorite raha kasvatanud 39%, on kogu regiooni hõlmav võrdlusindeks (Stoxx EU Enlarged) hoopis 6% võrra langenud.“

Trigon Uus Euroopa Fond on avatud aktsiafond, mis investeerib Euroopa Liidu uutesse liikmes- ning kandidaatriikidesse, sealjuures ei kuulu sihtriikide hulka Venemaa, Türgi ja Ukraina.

Head Uudised GoodNews